fbpx

Úvodní show bývá highlightem festivalu Let It Roll. Letos se prý s hrdiny opět podíváme do vesmíru

Zveřejněno: 25. 7. 2019

Největší hvězdou letošního festivalu je britské elektronické duo Chase & Status. Na základě čeho ho pořadatelé pozvali? „Volba byla celkem jasná, protože v letošním roce vydali album, kterým se vracejí ke kořenům jak svým, tak kořenům našeho žánru,“ říká Zdeněk Souček alias DJ Suki, zakladatel a ředitel festivalu Let It Roll.

Další metou pro nás je pořádání festivalu mimo Evropu. Jednáme s několika zámořskými promotéry a doufám, že už brzy budeme moci oznámit první event mimo starý kontinent.

„Mám také radost z Camo & Krooked, kteří jsou věčnými inovátory, a jejich originální melodický zvuk je pořád populárnější. Jako posledního zmíním producenta jménem Dimesion, který je rychle rostoucí anglickou hvězdou a kterého jsme letos poprvé zařadili mezi headlinery festivalu.“

Bude letos pokračovat festivalový příběh? Pokud si dobře pamatuju, loni odlétli roboti s lidmi "together" na jinou planetu...

Loni se hrdinové našeho festivalového příběhu rozhodli opustit svoji zdevastovanou planetu a vydat hledat nový domov. Během zimní edice festivalu se k nim připojila průvodkyně, která jim s tím hledáním pomůže. Letošní ročník bude příběhově o cestování vesmírem a poznávání nových míst. Tomu jsme samozřejmě přizpůsobili vzhled areálu a design stages. Další část příběhu se návštěvníci tradičně dozvědí během páteční Opening show.   

Osvědčil se vám cashless systém? Většina festivalů už ho používá, lidé mají ale stále někdy smíšené reakce... Jaké jsou jeho největší výhody?

My jsme s použitím cashless na našem festivalu spokojeni. Po jeho zavedení jsme se o fungování akce a o jejích návštěvnících dozvěděli mnohem víc. Ty informace jsme využili ke zlepšení fungování celého areálu, a tím pádem ke zlepšení zážitku našich návštěvníků. Zároveň máme zpětnou vazbu od našich fanoušků, že jim bezhotovostní placení vyhovuje, je pohodlnější a bezpečnější než placení cash.

Zdeněk Souček alias DJ Suki

Zdeněk Souček alias DJ Suki v podstatě celý svůj život zasvětil V 90. propadl elektronickému hudebnímu stylu drum’n’bass. Dnes je majitelem pražského klubu Storm, spoluorganizátorem mnoha českých hudebních akcí, a hlavně promotérem festivalu Let It Roll, ze kterého se svým týmem vytvořil největší podnik svého druhu na světě. (zdroj: Forbes)

Překvapilo mě, že letos bude Let It Roll na Brixton Academy, což je jeden z nejslavnějších klubů... Plánujete expanzi mimo Českou republiku, nebo to je jen výjimečná akce?

Putovní akce pod značkou našeho festivalu pořádáme v zahraničí už několik let. Londýnská show je výsledkem několikaletého snažení, protože anglický hudební trh je velmi saturovaný a kompetitivní. Osobně z toho mám velkou radost, protože se nám podařilo získat opravdu ikonickou venue a naším cílem je ji vyprodat. Další metou pro nás je pořádání festivalu mimo Evropu. Jednáme s několika zámořskými promotéry a doufám, že už brzy budeme moci oznámit první event mimo starý kontinent.

Související…

Suki: Hudba jsou vibrace
Zdeněk Strnad

foto: Let It Roll, zdroj: Let It Roll

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...