fbpx

Kalendárium: Světový den Beatles 1 fotografie
Foto: Shutterstock

Ringo, George, Paul, John definovali jako jedni z prvních univerzální pravdu: všechno, co potřebuješ, je láska. I proto jsou jednou z mála kapel, které mají svůj světový den.

Zveřejněno: 25. 6. 2023

25. června slaví fanoušci slavné liverpoolské čtyřky Světový den Beatles. Geniální Fab Four nám přinesli jízdenku na cestu do nekonečného světa inspirativní a geniální hudby a naučili fanoušky při koncertech tancovat a křičet. Jejich hudba už více než 60 let projasňuje těžké dny i noci a jako ranní slunce přináší lidem naději. Poselství je jednoduché, přímočaré a neminutelné: všechno, co potřebuješ, je láska.

A jak bychom mohli tento významný den oslavit? Možností je tolik, že by to vydalo na osm dní v týdnu. Jelikož je sezóna jahod, můžete spojit příjemné s užitečným a vydat se na nekonečná jahodová pole. Můžete si zavzpomínat jen tak, co bylo včera, nebo jen tak zajít na procházku, držet se za ruce a podívat se do nebe a hledat Lucii, která se prochází v oblacích s diamanty. Samozřejmě ideálem je dát si sraz s přáteli a vyrazit třeba na Beatles karaoke – nebo to prostě nechte být a jen tak relaxujte. Cílem je zavzpomínat na čtyři slavné kluky a užívat si Beatles magii, ať už svítí sluníčko nebo leje jako z konve.

Ať už dnešní den strávíte jakkoliv, ať je plný slunce, ať se s přáteli dáte zase dohromady, protože když vám trochu pomůžou, co byste nedokázali. Ať je i zbytek týdne (měsíce, roku a vlastně celého života) kouzelnou tajuplnou jízdou, plnou překvapení a radosti. Beatles budou vždy připomínkou toho, že i když je to někdy těžké, všechno se dá zvládnout, a že štěstí na vás čeká tady, tam a vlastně všude. Takže příjemný poslech!

Související…

Vydejte se do Hamburku za Beatles i japonskými zahradami
Lucie Osmanská

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...