fbpx

Biokosmetika se vyplatí víc než ta klasická 1 fotografie
zdroj: Depositphotos

Každý chce dobře vypadat, a neplatí to pouze pro ženy, ale i pro většinu mužů. Dosáhnout toho lze dobrou stravou, pravidelným cvičením i pěkným oblečením. Hodně k dokonalému vzhledu může přispět i kosmetika.

Zveřejněno: 22. 11. 2022

Kosmetika je buďto klasická, nebo bio. Druhou variantu si dnes vybírá stále více zákazníků a existuje pro to celá řada důvodů:

Neobsahuje žádné zdravotně nežádoucí látky

Tradiční kosmetika často obsahuje velké množství látek, které paradoxně nejsou pro pleť zrovna ideální. Tyto chemikálie mohou způsobovat různé typy podráždění, ekzémů či alergických reakcí. Tomu se chce asi každý vyhnout.

Bio kosmetika je na tom v tomto ohledu mnohem lépe, i když i v ní je možné nalézt potenciální alergeny. Lidé, kteří vědí, že trpí nějakou formou alergie, by si tak měli pečlivě vybírat i přírodní kosmetiku a před koupí si zjistit, jaké přesně látky obsahuje.

Chrání přírodu

Příroda v posledním století dostala od lidí docela dost zabrat, a proto je dobré se k ní chovat přeci jen o trochu šetrněji než dříve. K tomu také může dopomoci nakupování přírodní kosmetiky. Její výroba je totiž daleko šetrnější k životnímu prostředí než v případě chemických preparátů. Kdo chce chránit přírodu, nemusí se zbytečně vzdávat péče o pleť.

Reálně omlazuje

Syntetické chemické látky, které obsahuje standardní kosmetika, nejsou příliš vhodné pro podrážděnou pokožku, i když se na letácích často píše opak.

Vhodné sérum na pleť by mělo obsahovat pouze bio složky, které jsou k pokožce maximálně šetrné. Jen díky tomu může být čištění pleti příjemné, a hlavně efektivní. Pravidelná aplikace vhodného přírodního séra dokáže pomocí hydratace pokožku udělat mladší.

Make-up neobsahuje žádné silikony

Stále jsou dnes standardem silikonové make-upy, které sice dokáží zakrýt ledacos, ovšem za cenu ucpaných pórů. Bio make-up je v tomto ohledu také velmi dobrý, avšak jako bonus neobsahuje žádný silikon. Z toho důvodu mohou póry normálně dýchat, čím pokožka nedosahuje žádné újmy.

Související…

Syndromem podvodníka trpěl i Einstein či Obamová. Zde jsou 4 tipy, jak ho překonat
Milada Kadeřábková

foto: Depositphotos, zdroj: Biooo

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...