fbpx

Top auta oblíbená mezi ženami 1 fotografie
zdroj: Unsplash

Říká se, že muži vybírají rozumem a ženy srdcem. Platí to i při výběru nového automobilu? Podle jakých kritérií si své motorové miláčky vybírají ženy a liší se vůbec od svých drsnějších poloviček?

Zveřejněno: 2. 8. 2022

Svět motorového průmyslu ovládají ve větší míře muži. Rozhodně ale neplatí, že ženy nemají k tématu co říct. Ba naopak jejich pohled může být velmi nápomocný nejen při výběru rodinného auta.

Bezpečnost až na prvním místě

Obecně dbají ženy více na bezpečnost a pohodlí. U prodeje aut rodinného typu tak mají leckdy mnohem více věcných poznámek, než když se nákupu ujmou muži. Co se estetiky týče, může být důležitým faktorem barva, ladnost vozu i celkový design. Otázky vzhledu, ale nejsou lhostejné ani mužům. Narozdíl od žen, které se nebojí výraznějších trendy barev, dávají muži přednost černé nebo stříbrné klasice.

Na detailech záleží

U prodeje aut často rozhodují na první pohled maličkosti, které jsou ale pro samotnou jízdu stěžejní. Jak dobře se drží volant, dá se pohodlně nastavit pro řidiče menšího vzrůstu? Je zavazadlová část dobře přístupná pro vyndání nákupů i kočárku? Je jízda snadná a plynulá…

Ženy ocenění vychytávky

Z průzkumů vyplývá, že něžnější pohlaví extra ocení automobilové vychytávky. Novějším modelům by neměly chybět asistenční systémy pro snadné parkování nebo adaptivní tempomat. Jak je vidět, hrají technické náležitosti při výběru jasnou roli. Rozhodně neplatí, že čím menší a barevnější autíčko žena dostane, tím spokojenější bude. Naopak se mezi největší favority “ženských aut” řadí spolehlivé SUV modely.

Sláva vítězům

Anketa “Ženské světové auto roku” neboli Women's World Car Of The Year vybírá každý rok vítězné vozy hned ze šesti kategorií. Odborná porota letos volila ze 65 modelů, které byly uvedené na trh od 1. ledna do 31. prosince 2021. Výsledky ankety pak na celém světě ovlivní prodeje aut na pohlaví nehledě. Co říkáte na vítěze? My bychom si rozhodně vybrali!

  • Městské vozy: Peugeot 308
  • Rodinné SUV: Kia Sportage
  • Velké vozy: Ford Mustang Mach-E
  • Velké SUV: BMW iX
  • Výkonné sportovní vozy: Audi e-Tron GT
  • Čtyřkolky 4X4 & Pick Up: Jeep Wrangler 4x4

foto: Unsplash, zdroj: Offero

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...