fbpx

Zveřejněno: 6. 4. 2017

Klasika... každý rok je to stejné. S jarem přichází detoxikace a následná defibrilace našich těl, myslí a taky šatníku. Zbavujeme se tuků, toxinů, starého myšlení i oblečení, aby mohlo zazářit naše nové JÁ. Otázkou je, do jaké míry musí být nové...

Doménou žen je absorbovat radost a snažit se navrátit barvy do našich životů. Celou zimu totiž oblékáme šedou, a to i co do výrazu. Vybaveny obrázky módních trendů ve svých hlavách proto míříme vstříc další očistné peněženkové kúře. Některé z nás se nechají zlákat nápisy SALE a pod rouškou výhodnosti nakupují šaty, které poprvé a naposled oblečou ve zkušební kabince. Jiné naopak touží po exkluzivitě a své bankovky vymění za značkové kousky v domnění, že vsadily na kvalitu. Stačí však pohlédnout na cedulku výrobce a zjistíme, že tak jako tak šijeme u stejného krejčího. Asijského.

U mě se nákupní maraton nekoná. Netoužím po lokální uniformitě, chci mít vlastní styl. Věci z šatníku nevyhazuji, ale tvořím z nich nové, odpovídající mému (poněkud odlišnému) vkusu. Je pestrobarevný celoročně a radost do něj vnáší tvoření a kreativita. Místo nové kabelky jsem pořídila šicí stroj a oblečení upravuji k obrazu svému. Čistím tak nejen šatník, ale i hlavu, neboť práce je meditací. Na moje výtvory se podívejte v galerii. 

shutterstock 89644252

Móda není o nových věcech, ale o nápadu, jak předělat ty staré

Inspirovala jsem vás, ale nevíte, kde začít?

Zatím zkuste toto. Proberte šatník a vyhoďte vše, co jste už minimálně dvě sezony neměli na sobě. Nekompromisně. „Ale co kdyby...“ zamkněte do šuplíku. Podívejte se na věci z jiného úhlu pohledu, oprostěte se od všech zaběhnutých pravidel (tento přístup využijete i v jiných životních tématech). Seberte odvahu a začněte tvořit... cokoliv, jakkoliv... hlavně udělejte první krok (i tento přístup využijete v jiných životních situacích).

Chtěli jste kalhoty přešít na sukni a ve výsledku máte kosmetickou tašku? No a co! Mně se to stává taky. Nenechte se odradit! Nechte si poradit od zkušenějších. Nejste s výsledkem spokojení? Vykašlete se na dokonalost. Užijte si radost z vlastnoruční tvorby. Příště to zvládnete lépe, tomu věřte! Nezapomeňte se podívat i na náš další příspěvek o slow fashion. 

 

zdroj: By Vera

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...