fbpx

Zveřejněno: 9. 4. 2017

Asi už každý slyšel o pyramidách. I když jsou prý po celém světě, na ty nejznámější se jezdí do Egypta. Hodně už se ví o jejich historii (anebo si to alespoň badatelé a vědci myslí). Jenže v roce 2005 bylo objeveno celé údolí pyramid v Evropě, a to méně než tisíc kilometrů od hranic České republiky, v bosenském městě Visoko. Jejich objevitelem je hlavní archeolog projektu dr. Semir Osmanagić, PhD. a zkoumá je dál nejen po stránce fyzikální a energetické, ale také spirituální.

Semir Osmanagíc tvrdí, že téměř všechno, co nás učí o starověké historii – původu lidstva, civilizací a pyramid – je špatně.

Výzkumy prokázaly, že bosenské pyramidy vznikly před zhruba 20 000 lety a jsou to zatím největší a nejstarší dosud objevené pyramidy na světě. Bosenská pyramida Slunce je s výškou 220 metrů vyšší než ta Cheopsova v Egyptě, která měří 147 metrů. Pod komplexem byla nalezena největší síť podzemních tunelů, které léčí a regenerují tělo i mysl člověka. Jsou tak pomalými tahy štětce odhalovány známky velmi staré, vyspělé civilizace v Bosně a Hercegovině.

bosna pyramindy shutterstock 50895082

Pyramidy v Bosně jsou největší na světě. Přepisují dějiny a vše co si myslíme že víme o historii.

Víc než život

Když jsem přijel do Bosny poprvé, došlo mi, že tu jde o něco mnohem většího než o atrakci, kterou si zpestřím několik dnů.

Nebyl jsem žádný znalec historie ani fanda do záhad nebo vykopávek…, ale tohle mě dostalo. Dnes tam jezdím pravidelně a každému říkám, že je škoda umřít a nebýt tam. Ono to totiž přesahuje náš pozemský život.

Lidé, kteří přijíždí do údolí bosenských pyramid, si jej často zamilují. Když vejdou do tunelů pod povrchem, mívají pocit, že se vrací „domů“. Začnou se jim dít doposud výjimečné věci, včetně uzdravení, omlazení, uvolnění stresu. Vrací se radost a pocit štěstí. Toto posvátné místo má obrovský potenciál nás harmonizovat a pomoci nám poznat, „kdo vlastně jsme“. To většina z nás neví. Myslíme si, že jsme tím, co nám říkali rodiče, ve škole, a zrcadlíme to, jak jsme se přirozeně nechali ovlivnit názory druhých. Není málo těch, kteří desítky let hledají. Není to o úspěchu, o kariéře, o penězích… Myslím tím přirozený pocit spokojenosti a štěstí, který jde ruku v ruce s vědomím a naplňováním toho, „proč jsme tady“.

Pro mne je tato zkušenost a příležitost zároveň silnější než většina těch populárních informací o výzkumech a záhadách. I když o jejich velkém přínosu v žádném případě nepochybuji.

Proč? Kdysi jsem dostal od jednoho účastníka mého kurzu otázku: „Můžeš dokázat a uchopitelně popsat, jak to, že funguje sugesce? Potřebuji to vysvětlit, jinak tomu nemohu věřit.“ Odpověděl jsem tehdy, že nejsem fyzik ani elektrikář a nemám vztah k elektřině. Neřeším, jak je možné, že když klepnu po vypínači, v pokoji se rozsvítí. Vím, že to funguje. A já vím, že sugesce funguje, tak ji používám.

To samé mohu říci o údolí bosenských pyramid. Nevím přesně, jak je možné, že umí „opravit“ v našem těle a naší mysli tolik věcí. Co vím, je, ŽE TO FUNGUJE!

Jak to máte vy?

Zaujaly vás bosenské pyramidy? Máte šanci se sem vydat na ozdravný pobyt. Více informací získáte zde.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...