fbpx

Zveřejněno: 16. 1. 2018

Zima je v Barceloně jedním z nejkrásnějších období. V létě je katalánská metropole zahlcena turisty, jaro a podzim zase překvapí častými přívalovými dešti. V zimě si naopak můžete vychutnat azurově modré nebe, příjemné teploty a možnost volně se pohybovat po městě bez přeplněných ulic a dlouhých front.

I Barcelona má chladné zimní dny, ale díky azurově modré obloze si je příliš nepřipustíte. Navíc oproti šedé a zatažené obloze ve většině evropských měst se budete cítit v katalánské metropoli jako v ráji. Od listopadu do února panují ve městě teploty kolem 12 stupňů, výjimkou ale nejsou ani teploty kolem 20 stupňů.

Teploty během těchto měsíců jsou ideální pro výlety do přírody. Jednou z možností je návštěva přírodního parku Collserola. Jedná se o jeden z největších parků na světě a má spoustu archeologických nalezišť (například vesnice La Peña del Moro na hranicích mezi městy Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat a Esplugues de Llobregat). Z Barcelony se tam dostanete vlakem z náměstí Plaza Catalunya.

profimedia 0347665635

Navštivte třeba přírodní park Collserola.

S teplým jídlem a bez front

V zimě se vám naskýtá možnost ochutnat mnoho tradičních jídel. Jedním z nejchutnějších z katalánské kuchyně je nepochybně escudella de carn d´olla. Jde o polévku se zeleninou, masem, a speciálními těstovinami ve tvaru mušlí nazývanými galets. Churros s čokoládou a turrón potěší zase milovníky sladkého.

Jednou z hlavních výhod návštěvy Barcelony v zimě je fakt, že si můžete užít všechny slavné atrakce bez dlouhých front, které jsou v létě doslova nekonečné. Vychutnáte si tedy pohled na Gaudího mistrovské dílo, katedrálu Sagrada Familia, ale třeba i Parc Güell, Casa Batlló, fotbalový stadion Camp Nou a mnoho dalších míst.

Slevy, slevy a slevy

Barcelona je zároveň skvělým místem pro nákupy. Ať už hledáte známé značky nebo nezávislé butiky návrhářů, v katalánské metropoli najdete vše. Navíc po vánočních svátcích přicházejí výprodeje (ve španělštině „rebajas“, v katalánštině „rebaixes“).

Hned po Třech králích propukají výprodeje téměř všude. Nezapomeňte navštívit nejoblíbenější obchodní domy v Barceloně – El Corte Inglés, FNAC nebo Heron City. Naleznete zde plno kvalitního zboží za opravdu nízké ceny.

profimedia 0345674890

Zimní sezóna je v Barceloně vhodná i k nákupům. Jedním z největších obchodních center je El Corte Inglés.

Na festival s dětmi

Cestujete s dětmi? Pak byste si neměli nechat ujít festival Santa Eulàlia. Je jedním z největších festivalů pro děti v Barceloně a místní mu říkají La Laia. Slaví se vždy kolem 12. února a je doprovázen venkovními koncerty, představeními a workshopy, které se konají několik dní.

Festival se koná na mnohých místech po celé Barceloně, ale jeho centrem je staré město Ciutat Vella. A ještě jedna docela zásadní věc. Nezapomeňte také na to, že ceny za ubytování v Barceloně mezi listopadem a únorem jsou mnohem nižší. Zimní návštěva Barcelony se tedy vyplatí ve všech směrech.

foto: Profimedia

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...