fbpx

Flirtování snadno a rychle. Vyzkoušejte metodu trojúhelníku, opravdu funguje 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Podle videí na TikToku je prý „metoda trojúhelníku“ spolehlivý způsob, jak někoho přimět, aby se do vás zamiloval. Nejde přitom o nic složitého

Zveřejněno: 26. 2. 2024

Flirtovací „metoda trojúhelníku“ vám podle Psychology Today prý zaručeně přinese úspěch. A v čem ten „zázrak“ spočívá? Je to zcela jednoduché. Nejprve se máte podívat do jednoho oka dané osoby. Pak rychle přejdete k pohledu na ústa, přičemž následuje pohled na druhé oko. Tyto tři části těla tvoří tzv. zlatý trojúhelník. A máte hotovo. 

Klíčové je přitom nezdržovat se příliš dlouho na žádném ze tří bodů. Pokud se příliš dlouho zdržíte na ústech, může se stát, že se dotyčná osoba začne domnívat, že tam má třeba omáčku nebo Nutellu. Při pohledu na některý ze tří bodů také nedávejte najevo znechucení. Znechucení je zřídkakdy emoce, kterou chcete při flirtování vyvolat. A konečně, počínejte si co nejvíce přirozeně, tedy tak, aby objekt vašeho zájmu nepoznal, že se o cosi snažíte. 

Logicky funkční

Funguje metoda trojúhelníku skutečně? Žádné klinické studie o jejích účincích zatím provedeny nebyly. Musí tedy stačit pozitivní ohlasy těch, kteří ji vyzkoušeli. Navíc nutno říct, že stojí na logických základech. Usnadňuje oční kontakt, který prokazuje zájem a posiluje pocit souznění.

Argumentem pro pohled na ústa je to, že může vést k polibku. Koneckonců, ústa jsou to, co obvykle používáte k líbání, že? 

Bude metoda trojúhelníku tím kouzelným chybějícím kouskem vaší skládačky při randění? Řeknete jednou: „Nikdo o mě neměl zájem, dokud jsem nezačal používat metodu trojúhelníku. A teď mi na dveře buší samí nápadníci.“ To vám samozřejmě nikdo nezaručí. Může vak dobře fungovat pro ty, kteří ji dokáží přirozeně zařadit do svého repertoáru, nebo kteří musí myslet na to, aby během hovoru udržovali přiměřeně oční kontakt. 

Metoda trojúhelníku je spíše jakýmsi trikem než něčím, co by mohlo výsledek vašich pokusů výrazně změnit.

Nicméně pro ostatní může zapamatování si a snaha o provedení této specifické rutiny způsobit, že jejich chování začne působit poněkud mechanicky. Flirtovací techniky navíc stejně nefungují, pokud je druhá osoba již nějakým způsobem zaujatá proti vám nebo pokud se k sobě vy dva zjevně nehodíte.

Metoda trojúhelníku je tedy spíše jakýmsi trikem než něčím, co by mohlo výsledek vašich pokusů výrazně změnit. Zdá se, že jde o přetvoření základního principu: snažte se udržovat oční kontakt přirozeným a nevtíravým způsobem a oční kontakt neznamená zírat jen do očí jedné osoby. Příliš dlouhé zírání na jednu část těla není dobrý nápad.

Nakonec je stejně nejlepší být sám sebou. Chovejte se spíše přirozeně, než abyste opakovali nějakou naplánovanou techniku. Flirtování a randění berte jako způsob, jak druhého poznat a zjistit, zda se k sobě skutečně hodíte. Psychicky, nikoli geometricky. 

Související…

Flirt mimo vztah může lásce prospět. Má to však svá pravidla
Dominika Glaserová

foto: Shutterstock, zdroj: Psychology Today

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...