marketa slukova
reprezentantka v plážovém volejbale

Lidé mě znají spíše pod přezdívkou Maki. Narodila jsem se rok před Sametovou revolucí, vystudovala sportovní gymnázium, následně obor Veřejná správa na Metropolitní univerzitě a celý život bydlím v Praze. Jako malá jsem chtěla být gymnastka, ale od 20 let mě živí plážový volejbal, díky nemuž jsem procestovala skoro celý svět.

Ve vrcholovém sportu a do 15. místa ve světovém žebříčku se pohybuji téměř 10 let, bojovala jsem na dvou olympiádách, mám doma několik medailí z Grand Slamů, ze světového okruhu i z evropských šampionátů.

Mým sportovním snem je účast na třetí olympiádě. Už několik let mě trénuje můj manžel Simon, který je z Rakouska, máme doma dvě křížené labradorky Ozu a Amy, hodně knížek o sportu, motivaci a sebepoznávání, nepřeberné množství sportovních pomůcek, esenciálních olejů a všude spoustu písku.

Aktuální informace o mně naleznete také na oficiálním FB profilu.

Minule jsem psala o sportovním tématu. Nebojte, k tomu se vrátíme zase až příště. Tentokrát to snad trochu odlehčím a podíváme se na to, jak zcela...

To máš, jako když půjdeš k nám do Rakouska do Alp a budeš chtít vylézt na jeden z vrcholů, vypráví mi jednou u odpoledního kafíčka Simon, můj manžel...