Jan Kares Jakub Lunga
Profesionální osobní trenér 

Jsem sportovec od dětských let, za tu dobu jsem vyzkoušel několik sportů. Hrál jsem 14 let závodně fotbal, věnoval jsem se hokeji, plavání, karate a následně jsem přešel k fitness. Tomu se intenzivně věnuji již 11 let. Nyní působím ve Fitness Jan Kareš Individual Gym.

Pomáhám lidem jako specialista na zdravotní prevenci, ale hlavně aby se ve svém těle cítili pokud možno co nejlépe. Je to totiž jediné místo kde budou žít celý život. Do práce s klienty aplikuji funkční trénink, to znamená především cvičení s vlastní vahou. Takový trénink simuluje pohyby běžného života. Je to komplexní cvičení pro celé tělo, kde pracuje vždy několik svalů najednou.

Vyznávám názor, že pokud klient sedí přes den několik hodin v práci, je absolutní nesmysl posadit klienta na stroj, kde bude opět sedět! Na závěr bych chtěl říct, že nemusíte vypadat a cítit se skvěle pokud chcete začít, ale musíte začít pokud chcete vypadat a cítit se skvěle!

Nejefektivnější cviky jsou ty, u kterých zapojíte nejvíce svalů najednou. Důležité je i vybrat takové, při kterých dochází k produkci hormonů....