Mohou konzervanty a další chemické látky obsažené v předmětech denní potřeby způsobovat obezitu? Nejnovější vědecké výzkumy naznačují, že ano.

Výzkum kanadských vědců prokázal, že umírněná konzumace tuků lidskému zdraví neškodí tak, jak se doposud tradovalo. Skutečným zabijákem stále...

Z pera švédských vědců vyšel nový Atlas patologie s analýzou jednotlivých genů všech hlavních typů rakovin, ukazující následky korespondujících...

Vědci se ponořili do světa mikrobiologie profesionálních sportovců a podařilo se jim identifikovat bakterie, které mají schopnost zvýšit výkon....

Filtrování informací pro vyhledávače, role soupeře v počítačové hře nebo rozpoznávání snímků, to je jen kapka v moři schopností tzv. umělé...

Kokosový olej je už po staletí nejvíce upřednostňovaným olejem pro orální hygienu. Přispívá totiž k čistotě ústní dutiny mnohem více, než jakékoliv...

Představte si, že byste se naučili dokonale číst a psát až v 18 letech. V Japonsku běžná praxe. Proto vznikla i studie, která sledovala vývoj těchto...

Medúz jsou plná moře, dětských plen plné skládky. Ani jedno z toho nepředstavuje pro obyčejného smrtelníka nic pozitivního. Řešení přinesla...

Autoři nové studie zveřejněné v časopise Frontiers in Behavioral Neuroscience (Průkopníci behaviorálních neurověd) se rozhodli změnit způsob, jakým...

Jezte vyváženou stravu – tabulku čokolády v každé ruce. Tímto příslovím se ohánějí čokoholici, kteří se bez této sladkosti neproderou dnem. A podle...