Majitelka Brány k dětem, lektorka kontaktního rodičovství 

lucie harnosova
 
Propagátorku bezplenkové komunikační metody, zdravého přebalování a nošení vedla k zájmu o vše přírodní a přirozené už její maminka, která v Brně otevřela úplně první prodejnu zdravé výživy. Práce s dětmi přitahovala Lucii již v době studií, na pedagogické fakultě Masarykovy univerzity absolvovala obor sociální pedagogika.

Eko potřeby pro maminky a děti

O látkové pleny a další ekologické potřeby pro děti se začala zajímat, když sháněla výbavičku pro svou první dceru. Tehdy se ale takové zboží dalo koupit jen přes zahraniční e-shopy. Aby další české maminky nemusely váhat, zda si mají objednat něco, co znají jen z obrázků, otevřela v roce 2007 v Brně první prodejnu Brána k dětem - obchod s ekologickými potřebami nejen pro maminky a nejmenší.

Kontaktní rodičovství

Po porodu první dcery prošla Lucie nelehkým obdobím, kdy jí připadalo, že jako matka selhává. Pomohlo jí až kontaktní rodičovství, díky kterému se naučila věřit sobě, svým pocitům i svému dítěti. Druhou dceru již porodila doma. Dnes patří k nadšeným propagátorům kontaktního rodičovství a domácí výuky dětí. Spoluzaložila také konferenci Aktivní rodičovství.

Děti musíme vnímat

Jejím záměrem je propojovat moderní poznatky s šetrným způsobem života a také inspirovat v oblasti osobního růstu a výchovy dětí. Na svých kurzech rodičům přibližuje výhody láskyplného a respektujícího přístupu. Zdůrazňuje, že děti nepotřebují, abychom je vychovávali a "předělávali". Naopak je třeba naučit se vnímat, jaké signály nám dávají, protože to jsou velmi moudré bytosti, od kterých se můžeme lecčemus přiučit. V neposlední řadě se Lucie zaměřuje i na vztah mámy a dcery a pro ně pobyty, večerní i jednodenní semináře. 
 
 

Malé, úhledné, barevné balíčky, které velmi rádi na stáncích i v prodejně všichni vezmou do ruky, prohlížejí si je se zájmem a nadšením… ovšem jen...