petr sramek
český vizionář, podnikatel, mentor a popularizátor umělé inteligence

Věří, že věda a technologie mohou pomoci lidstvu dosáhnout nové, lepší úrovně existence. Po 27 letech úspěšné podnikatelské kariéry v oblasti informačních technologií založil a řídí AI Startup Incubator, jehož cílem je vybrat ty nejlepší nápady a projekty, využívající umělé inteligence, a připravit je pro globální trh.

Petrův AI Startup Incubator oslovují studenti, podnikatelé, ale i zaměstnanci velkých korporací. Přicházejí s myšlenkami, které by jinak upadly v zapomnění, protože nemají dostatek času, prostředků a know-how pro jejich realizaci.

„Žiji svůj sen,“ říká o inkubátoru Petr Šrámek. „V oboru AI neexistují hranice mezi státy. Naše hranice nám tvoří pouze míra odvahy a zvídavosti, a i tyto hranice každý den posouváme. Praha se díky našim projektům stává rovnocenným partnerem Montrealu, Londýna a Silicon Valley – hlavních center umělé inteligence, ve kterých se rodí elektronická budoucnost celé planety,“ dodává.

Petr je spoluzakladatelem Plaftformy umělé inteligence při Svazu průmyslu České republiky, který je poradním orgánem Evropské unie. Je členem organizace Petera Diamandise Abundance 360 ​​Digital a členem Nadace Lifeboat.

Ne všichni se shodují na tom, že nás roboti připraví o práci. Americká konzultační skupina Cognizant v knize Co dělat, když stroj dělá všechno,...