fbpx

G-servis Praha se svými službami orientuje na komunální, průmyslovou i soukromou sféru. Zajišťuje projektování, dodávky technologií, i následnou realizaci úpraven. Vyrábí rovněž mobilní úpravny vody.

Zveřejněno: 20. 3. 2021

Běžná „surová voda“, odebraná z vodního zdroje, ať již povrchového nebo podzemního, musí být pro hromadné používání upravena. Podobným procesem by však měla projít jakákoliv voda pro použití v podobě pitné vody, takže i voda ze soukromých studní. Úprava pitné vody zajišťuje vhodné mikrobiální, chemické a fyzikální vlastnosti vody. Díky úpravnám se užitková voda mění na vodu pitnou.

Technologické stupně úpravy vody

Úprava vody má čtyři technologické stupně. Nejdříve se voda čistí a sedimentuje pomocí přidaných chemikálií. Sražený sediment se pak odfiltruje. V druhém stupni se voda zbavuje pachů a nežádoucí barvy, k čemuž se obvykle používá aktivní uhlí. Ve třetí fázi se z vody odstraňuje železo, mangan, kyselina uhličitá, radon, rádium 226, dusičnany a amonné ionty. Upravuje se též tvrdost vody. Nakonec ve čtvrté fázi dochází k odstraňování mikroorganismů a zamezení jejich růstu. Používá se chlór, ozon a UV záření.

Úprava vody G-servis Praha

Firma G-servis Praha dodává na klíč kompletní projekt a technologie, které zajišťují všechny fáze úpravy pitné vody. Společnost používá léty osvědčené technologie, jež řeší jednoduché a běžné problémy s pitnou vodou, ale též složité procesy odstraňování polutantů, například arzenu či uranu. Technologie jsou neustále zdokonalovány.

Chemickou úpravu vody až po konečnou fázi, hygienické zabezpečení upravované vody, nabízí G-servis Praha firmám jako řešení pro obce, průmyslové podniky, ale též soukromníky. Speciální službou je zajištění mobilní úpravny vody, jež se využívá v různých výjimečných stavech či při haváriích. Ve zkratce nabízí firma úpravu vody, její odželezování a odmanganování, filtraci, změkčování vody (iontovýměna), sorpční procesy, ultrafiltraci, reverzní osmózu, chemickou úpravu vody, mobilní úpravu vodu a další speciální aplikace na základě speciální poptávky zákazníků.

 

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...