fbpx

Tendence k romantickému separatismu: Konspirátoři zakládají vlastní seznamky 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Příznivci konspiračních teorií zakládají vlastní specializované seznamky v reakci na rozdělující se společnost

Zveřejněno: 3. 4. 2023

Singles krajní pravice v USA hledají lásku na  Righter, Donald Daters, Trump Singles, ve Švýcarsku mají Impffrei Love, v Austrálii Pure Match nebo se vydají hledat lásku třeba na mezinárodní Unjected a další. Konspirátorské seznamky globálně bují jako houby po dešti. V Německu byla před měsícem založena seznamka  Schwurbeltreff.de. Slovo schwurbeltreff je německý hanlivý výraz pro konspirační teoretiky, kteří melou blbosti. Takový ekvivalent našeho dezoláta.

Konspirační VIP klubík

Čím se tyto seznamky liší od těch klasických? Vyplníte výšku, typ postavy, vaše koníčky, jestli jste očkovaní, a pokud ano, kolik dávek máte.  První seznamky často vznikaly v době, kdy se začínalo očkovat masově – konspirátoři sdílí názor, že vakcíny činí lidi neplodnými a že jsou v nich čipy.

Na svém profilu sdílíte, v jaké všechny nesmysly věříte – v placatou zemi, ve spiknutí demokratického pedofilního ringu, tomu, že světové elity schválně chtějí zničit bílou rasu pomocí migrace, nebo že chtějí zredukovat počet obyvatel Země na desetinu a nastavit nový světový řád, nebo že Putin je spasitel světa.

Bründel je jiná liga než naši Vrábel, Zítko a Zwyrtek Hamplová. Na dezoláta má aspoň takový příjemný smysl pro humor, kdy si dokáže udělat legraci sám ze sebe.

V německé Schwurbeltreff také noví uživatelé musí popsat, odkud čerpají informace o současném dění, a svému budoucímu partnerovi načrtnout, jak se podle nich změní svět v příštích 20 letech. Dále nová německá seznamka obsahuje funkce, které umožňují organizovat přehledy o konspiračních demonstracích, což se hodí pro případ, kdyby chtěli podniknout další pokus o puč.

Dezolát s hřejivým lidským humorem

Seznamku založil Michael Bründel, významná postava německé konspirační scény, který se od počátku pandemie účastnil takzvaných „pochodů svobody“, kde byla přítomná skoro celá krajně pravicová scéna. Bründel je jiná liga než naši Vrábel, Zítko a Zwyrtek Hamplová. Na dezoláta má aspoň takový příjemný smysl pro humor, kdy si dokáže udělat legraci sám ze sebe. Na domovské stránce svého seznamovacího webu je zobrazen on sám v alobalové čepičce, propojené sítí elektrických jisker s ženou, která má rovněž nasazenou alobalovou čepici. Roztomilé.

Sex s očkovaným je nebezpečný kvůli výpotkům

Bründel pro VICE news pravdivě říká, že tato pandemie rozdělila svět na dva tábory –  jeden věří oficiálním zdrojům a druhý vyhledává alternativní média. Jako by žili v dvou zcela jiných světech, tyto dva tábory jsou neslučitelné. Bründel tvrdí, že: „Rozdílné názory na naši zemi  přerušily mnoho starých přátelství a vztahů, ale často také vytvořily nové.“ Tato nová skvělá přátelství vznikají i díky jeho seznamce. Ta navíc chrání antivaxery před očkovanými, kteří pro ně představují hrozbu, protože vylučují svými výpotky vakcínu – takže na sex s lidmi druhého tábora si musejí nechat zajít chuť.

schwurbeltreff

Schwürbeltreff: Otevřená platforma pro nositele aluminiových čepiček (zdroj: Schwürbeltreff)


Nicholas Potter, výzkumný pracovník berlínské protiextremistické skupiny Amadeu Antonio Foundation, řekl, že konspirátoři trpí tím, jak se jim přátelé, rodina a partneři odcizili, protože nechtějí akceptovat jejich stále divočejší tvrzení. Útěchu pak hledají mezi podobně smýšlejícími lidmi, což následně povede ke spirále radikalizace. Stejně jako „pražská kavárna“ si konspirátoři vytváří vlastní bubliny, kde svoje názory vzájemně posilují.

Rozdělená společnost bude ještě rozdělenější

Vznik seznamek je pro znalce extrémismu znepokojující, protože je to projevem separatismu konspiračních hnutí, která se stále více radikalizují a odcizují většinové společnosti, a to na mnoha úrovních: biologické (hovoří mezi sebou i o vytvoření globální infrastruktury pro dodávky neočkované krve), nebo ve vzdělávání (chtějí svoje děti vyučovat doma, aby jim establishment nevymyl mozek), což už se reálně děje v USA i Británii. Další skupiny zahájily snahy o vytvoření celých odštěpeneckých komunit, které se chtějí dostat mimo dosah státu.

Bründel VICE news ještě řekl, že rozdělení ve společnosti překonáme v momentě, kdy budou ti, co jsou za pandemii zodpovědní, potrestáni. Potom se jeho kmen lidí v alobalových čepičkách stane hlavním proudem. Tak se máme na co těšit.

Související…

Amber Heard na pranýři a (ne)spravedlnost pro Johnyho Deppa
Olivie Doleželová

foto: Shutterstock, Schwürbeltreff, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...