fbpx

Zveřejněno: 20. 7. 2017

Česká společnost Lifefood se specializuje na výrobu raw stravy, tedy potravin zpracovaných za studena. V poslední době je „živé“ jídlo, jak se mu někdy přezdívá, velice populární a své konzumenty si občas najde i mezi zapřísáhlými milovníky steaků či svíčkové se šesti. Když Tereza Havrlandová firmu zakládala, netušila, že o několik let později bude zaměstnávat okolo 115 lidí. Jak se vlastně k takovému podnikání dostala?

Před jedenácti lety si Tereza potřebovala dodělat školu a současně pobýt nějakou dobu v České republice. Chtěla si trošku přivydělat, tak ji napadlo začít do Čech dovážet superpotraviny, které měla možnost vidět v zahraničí. „Jenže později jsem přišla na to, že dovážet nějaké zajímavosti ze zahraničí není až tak veliký trhák. Věděla jsem, že v rámci raw food si člověk může vyrobit opravdu spoustu jídel snacků, které perfektně chutnají a přitom jsou zdravé, minimálně neobsahují sůl, lepek a všemožné chemikálie, a tak jsem se rozhodla pustit do vlastní výrobny,“ vypráví zakladatelka, která si suroviny dováží ze všech koutů světa.

tereza havrlandova

Tereza Havrlandová by si přála alespoň na půl roku vycestovat bez toho, aniž by musela být každý den na telefonu. Řídit firmu zkrátka není žádný med.

Řídit tak velkou firmu je bezpochyby časově náročné, přesto si najde chvilku i na nějaký ten relax v podobě sportu. Koneckonců odpočinek je pro ni velmi důležitý, a i když na to spousta podnikatelů zapomíná, Tereza dbá na dostatečné množství spánku. „Hlídám si, abych spala alespoň 8 hodin denně,“ dodává na závěr. 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...