fbpx

Zveřejněno: 28. 10. 2017

Znáte někoho, kdo jel na svatební cestu do Severní Koreje? Ne? Patrně to asi nebude nejromantičtější místo na světě. Ale taková Havaj nebo jezero, u něhož trávili čas po sňatku Angelina Jolie a Brad Pitt, to je jiná káva. A ty nejdelší polibky si milenci dávají v thajském letovisku Pattaya.

Sestavili jsme soubor čtyř lokalit, které se skvěle hodí k tomu, abyste tam strávili líbánky nebo romantický týden s partnerem či partnerkou. 

pattaya plaz shutterstock 356346368

Pattaya beach je považována za jednu z nejkrásnějších na světě.

Thajsko: Místo, kde se lidé líbají nejdéle

Skoro pokaždé, když padne světový rekord v délce líbání, je to v thajském letovisku Pattaya. Každoročně se tu totiž na den svatého Valentýna koná jedna z největších světových soutěží tohoto druhu. Na vítězný pár vždy čekají atraktivní ceny, například dva prsteny s diamantem a 2500 eur. Pattaya je vůbec pro líbánky docela příhodné místo. Už jen proto, že je těžké se tam nudit. V poslední době se sice snaží dělat vše pro turisty s dětmi a přilákat je na rodinné akce, stále se ovšem nemůže zbavit nálepky destinace pro dospělé. Koncerty, představení a jiné kulturní akce končívají často pozdě v noci a bary a restaurace zavírají až ráno. V noci Pattaya prostě žije.

maledivy shutterstock 643472131

Maledivy jsou ovšem dostlova rájem na zemi.

Maledivy: Vrchol romantiky, který se potápí

Častý cíl svatebních cest – to jsou Maledivy. V několika anketách se staly světově nejlepším místem pro líbánky. Na 1200 větších či menších ostrovů a ostrůvků rozesetých v oceánu láká poetické duše. Atoly vypadají skvostně při oblíbených vyhlídkových letech, ale především tehdy, když na nich jste. Velkou popularitu mezi návštěvníky si vysloužila například oblast Vabbinfaru, ale dá se říci, že Maledivy jsou nádherné celé. Proto na ně na líbánky vyrazili třeba zpěvačka Fergie s manželem Joshem Duhamelem nebo bývalý herecký pár Katie Holmesová a Tom Cruise.

Rájem pro svatební cesty nicméně Maledivy nemusejí zůstat navždy. Ohrožuje je stoupající hladina moří. Žádný bod země se totiž nenachází ve větší výšce než 2,5 metru nad hladinou oceánu. Aby na tento problém tamní vláda upozornila svět, „zasedala“ před pár lety v potápěčských oblecích na dně moře. Kdo neviděl Maledivy, nemá už moc času, aby je ještě poznal.

havaj shutterstock 339637010

Havaj není krásná jen za svitu slunce, ale i v noci. Dokonce se jí přezdívá planetárium planety.

Havaj: Užijte si líbání v dešti!

Kvůli čarokrásné přírodě je považovaná mnohými za to úplně nejromantičtější místo na světě. Vychutnat si tu můžete podivuhodné scenérie stále zeleného ostrova Kauai, domova hory s nejdeštivějším místem světa, nebo brutální romantiku vulkánů Mauna Loa a Mauna Kea na hlavním ostrově Havaj, nazývaném někdy také Big Island. K líbánkovým hitům můžeme klidně zařadit i ostrov Oahu se známou pláží Waikiki, uváděnou často jako kolébka surfování. Na tomto ostrově se nachází i Honolulu, jediné opravdové velkoměsto na Havaji.

turks a caicos shutterstock 77073697

Méně lidí a více luxusu? To jsou Turks a Caicos.

Turks a Caicos: Raci, herci, romantika

Poslední z líbánkových rájů, které vám ukážeme, je britské souostroví v karibské oblasti nedaleko břehů Baham. Jde o nížinaté ostrůvky plné mangrovových bažin, palem, bělostných pláží a mořských raků. Jennifer Garnerová a Ben Affleck spolu hráli ve velkofilmu Pearl Harbor a v reálném životě tvoří pár. Po svatbě se vydali, tak jako seriálová zoufalá manželka Eva Longoriová s basketbalistou Tony Parkerem, na Turks a Caicos. Nebyli sami – souostroví je kvůli romantickým zákoutím stále oblíbenější. Třeba při procházkách po plážích v okolí města Providenciales se zkrátka s partnerem políbit musíte, tomu se snad ani nedá ubránit.

foto: Shutterstock, zdroj: ESO travel

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...