fd5a88 d04c311384dc43098069bb84ad87129e
Americký lékař a spisovatel

a dále světová autorita v oblasti výživy, zdravého životního stylu a osobního rozvoje

Je zakladatel nadace “Chopra Foundation”, spoluzakladatel a předseda “Chopra Center for Wellbeing” v Carlsbadu v Kalifornii. Publikuje v rubrice O víře v San Francisco Chronicle a ve Washington Post, pravidelně přispívá na web Oprah.com, Intent.com a Huffington Post. Napsal více než 75 knih, které byly přeloženy do 35 jazyků, a jejichž celosvětový náklad přesáhl 20 milionů výtisků.

Deník New York Times označil 21 Choprových knih za bestsellery v oblasti beletrie a literatury faktu. Jeho kniha “Peace Is the Way“ obdržela cenu Religion and Spirituality Quill Award  2005 udělovanou deníkem New York Times, a publikace “The Book of Secrets: Unlocking the Hidden Dimensions of Your Life” získala Hlavní cenu Nautilus Awards 2005. Mezi jeho nejnovější bestsellery se podle deníku New York Times řadí tituly: “Po čem toužíte: Choprovo řešení k trvalému hubnutí, tělesné a duševní pohodě”, “Super mozek”, “Souboj světových názorů”, “Objevování těla, vzkříšení duše”, a “Spirituální řešení – odpovědi na nejdůležitější životní otázky”. Kniha “The Soul of Leadership” byla označena magazínem FINS – Wall Street Journal jako jedna z pěti nejlepších knih pro dosažení úspěšné kariéry v byznysu.

Popularita Deepaka Chopry jako mezinárodně uznávaného lektora a řečníka je ilustrována působivým seznamem čestných titulů a ocenění:

  • GOI Peace Award z roku 2010,
  • Starlite Humanitarian Award 2010,  
  • Art for Life Honoree 2010,
  • Oceana Partners Award 2009,
  • Ellis Island Medal of Honor 2006 udělenou Nadací Národních etnických koalicí a organizací
  • Trailblazer Award 2006 udělenou Scrippsovým centrem pro integrativní medicínu
  • Cena Alberta Einsteina 2002 od Albert Einstein College of Medicine ve spolupráci s Americkým časopisem pro psychoterapii.

Jako lektor se každoročně podílí na projektu “Nové poznatky v interním lékařství”, od roku 1997 sponzorované Harvard Medical School – Fakultou dalšího vzdělávání a Lékařskou fakultou a Beth Israel Deaconess Medical Center.

Dr. Chopra je členem American College of Physicians (Národní organizace internistů), členem Americké asociace klinických endokrinologů a hostujícím profesorem “Executive Programs” na Kellogg School of Management na Northwestern University.

Foto: Deepak Chopra

Charismatický, duchovní a niterný Chopra, ctí své indické kořeny, i když od mládí žil a pracoval ve Spojených státech, kde poznal velmi dobře...

Vytvořil jsem vlastní filosofii léčení, která propojuje tradiční východní léčitelské umění s tím nejlepším, co nabízí západní medicína. Základním...