simsa kopie
spoluzakladatel sítě Dobrých čajoven

Jiří Šimsa narozen v průmyslovém podhůří Krušných hor v ocelářském Chomutově v roce 1961. Po absolvování místního Gymnázia vystudoval ČVUT Fakultu Stavební v Praze, kde se i v roce 1984 rozhodl usadit. Přitahován etnickou hudbou Afriky, jamajským reggae a východní filozofií se věnoval hudbě, studiu Buddhismu a pití čaje.
V roce 1992 se stal spoluzakladatelem sítě Dobrých čajoven. Od té doby podnikl na tři desítky studijních cest do Asie, kde strávil v součtu několik let života. S manželkou Jitkou vychoval tři, dnes již dospělé děti Ondřeje, Jana a Karolínu. Hlavní náplní života je v současnosti vedení společnosti poskytující franšízu a prohlubování osobní spirituality.

Díky tomu, že se mé povolání stalo i mým koníčkem, nerozlišuji příliš, kdy pracuji a kdy se bavím. Pokud mne nějaká činnost nebaví, naučil jsem se ji transformovat do výzvy a výzvy přijímám rád. Slovo Flow ve mně evokuje pocit neustálého klidného pohybu jistým dobrým směrem. Být ve Flow pro mne znamená nechat se unášet a neprotivit se.

Svět našeho dávného předka neznal téměř žádné všední úkony: lov, orba, setba i sklizeň, příprava potravy, očista, pozdrav i boj – každý zodpovědný...

Věřím, že téma „čaj a jeho vliv na lidský organismus“ pro vás není nové a ani úplně neznámé. Jistě se vám vybaví články o čínských vědcích, kteří...