otakar chochola ceska skola feng shui 550x600 1
Zakladatel České školy Feng Shui a její hlavní lektor

K umění Feng Shui jsem se dostal v roce 1997, kdy jsem se ze zvědavosti zúčastnil mezinárodního festivalu Feng Shui v Praze, konaného pod záštitou mistra Rogera Greena. Jako architekta mě zaujala možnost léčit prostor a lidi ve vzájemné souvislosti. Svoji praxi a studium jsem spojil s učením umění Tai Ji Quan a Qi Gong, kterým se od stejné doby intenzivně věnuji.

Pod vedením mých učitelů Feng Shui Rogera Greena, Adalberta Nellisena, mistra Borise Michajloviče Brina a Evy Joachimové jsem dospěl k otevření vlastní konzultační praxe a později k založení České školy Feng Shui. V naší škole jsme spolu s Davidem Eyerem vychovali již stovky odborníků v dané oblasti.

Mým krédem v oblasti vzdělání Feng Shui je kladení důrazu na podporu osobního růstu a poznání a dosažení zlepšování vlastní situace – osobní kultivace. V roce 2008 jsem se vydal na studium čínských bojových umění a taoistické meditace do tradiční chrámové školy – taoistické akademie ve wudangských horách v Číně, kde jsem strávil intenzivní výukou několik měsíců v roce, opakovaně po dobu 4 let. Za svého pobytu jsem získal titul pokračovatele linie školy pod taoistickým jménem Zi Pei (hojný déšť) a stal jsem se hlavním učitelem naši linie v České republice. Výsledky mého poznání jsem začlenil i do výuky Feng Shui.

Jsem předsedou občanského sdružení Plující oblaka o.s., které podporuje výuku v oblasti Wushu. V roce 2013 jsem otevřel 1. veřejnou čajovnu v ČR ve volné přírodě – Čajový altán v Prachovských skalách, který je rovněž postaven dle principů Feng Shui.

Častou chybou, kterou rodiče dělají, je, že se spokojí s malým, chabě vybaveným pokojem a nejprostornější místnost věnují svému dítěti. Malé děti...