Dýňová sezona je v plném proudu. Polévka ale není to jediné, na co můžete dužinu dýně použít. Připravili jsme pro vás recept na skvělé rizoto s šéfkuchařem Ondřejem Panošem, který stojí za bezkonkurenčním menu vegetariánské restaurace Etnosvět.

Než Andrej Zaitsev založil restauraci, nikdy by ho jako „masožrouta“ nenapadlo vytvořit vegetariánský koncept. Nakonec však dal na radu společníka a se svým Etnosvětem dnes slaví nevídaný úspěch. V současnosti je vegetariánem i on sám a právě se chystá na svůj první maratón. V rozhovoru nám mimo...

Tržní cena potravin, které se na světě za rok vyhodí, odpovídá HDP Švýcarska. Podstatnou část z toho tvoří takzvaná křivá zelenina, tj. ta, která neodpovídá estetickým standardům, a tudíž často zůstává nevyužitá.