karolina rauschertova

Jsem hluboce milující a milovaná žena, manželka, matka, dcera, sestra a přítelkyně, která se naučila lásku dobře dávat i přijímat a považuje za svou občanskou povinnost šířit toto umění dál.

Nemám z lásky doktorát, nemám za sebou letitou terapeutickou praxi, ale jsem velmi zodpovědný badatel a hlavně praktik. Umění milovat se vědomě a intenzivně věnuji téměř 20 let. Studovala jsem klasické humanitní obory na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy, nejvíc mě bavila psychologie a práce s textem. Miluju angličtinu, ráda překládám. Na vlastní psaní, které mě láká od dětství, jsem dlouho neměla odvahu, ale teď už se několik let živím jako textařka a redaktorka.

Co se umění milovat týče, začínala jsem jako totálně nezkušená naivní holka. Všechno, o čem tady píšu a nabádám vás, že se dá naučit, to všechno mám na vlastní srdce a kůži odzkoušené. Věřte mi, naučit se dá skutečně leccos.

Zapomeňme na naivní pasivní lásku filmového střihu, kde se má za to, že „se všechno stane samo od sebe, v tu pravou chvíli a přesně podle představ“....