fbpx

Teplo bez námahy - dámské módní parky do chladného počasí 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Pokud hledáte na letošní podzimní a zimní sezónu pohodlné, hřejivé a zároveň módní oblečení, budou dámské parky tím správným řešením i pro vás

Zveřejněno: 22. 11. 2023

Na trhu najdeme spoustu druhů dámských parek a my se vám na následujících řádcích pokusíme nastínit, které modely budou tuto sezónu to pravé ořechové. Proto čtěte a inspirujte se s námi!

Podle jakých kritérií vybírat letos trendy parku?

Dámská zimní a podzimní parka bude hitem letošní sezóny. Na trhu najdeme mnoho modelů těchto svršků. Jedno by však měly mít všechny parky společné. Dámské parky musí mít perfektně zarovnané švy a měly by být oděruodolné. Dobré bude i to, když bude vaše parka větruvzdorná a bude-li disponovat kvalitní podšívkou. Dámské parky jsou ženám k mání v syntetickém i v přírodním provedení. Ženy a slečny si oblíbily především stylové parky z přírodních látek. A není se vůbec čemu divit. Parky pro dámy z přírodních materiálů jsou nejen vysoce módní a pohodlné na nošení, ale dále jsou i příjemné na dotek a udržitelné. Udržitelný způsob života není cizí velkým módním výrobců, určitě je tak z čeho vybírat. Zajímat by vám mohla některá parka na MODIVO. Tady je to sázka na jistotu, kvalita a nadčasový design jsou zde zaručené.

S čím v letošní sezóně nejlépe kombinovat módní dámskou parku?

Dámskou parku mohou slečny a ženy sladit s nejrůznějším druhem oblečení. V kurzu budou zejména kalhoty s rozšířenou nohavicí. Zvonové kalhoty se totiž do módy cyklicky vrací a právě teď je čas na to, abychom je vytáhli na světlo světa.

teplo bez namahy damske modni parky do chladneho pocasi

K módní dámské parce můžete nosit i sportovní legíny nebo cargo kalhoty s praktickými kapsami. Vsadíte-li na kalhoty se zúženou nohavicí, vyberte k nim alespoň vysoký pas. V kurzu budou k parkám pro ženy také tzv. mom džíny. I ty se po letech vrací na módní scénu. Dámské parky mohou ženy kombinovat i s šaty a se sukněmi. Pro letošek budou v módě trapézové a plisované sukně s vyšším pasem. Zaměříme-li se na šaty, budou in ty pletené nebo kousky s rafinovanými průstřihy. Ty se mohou objevit nejen v dekoltu, ale také na bocích či v oblasti šíje. Jak se v módě říká, fantazii se meze nekladou. Jako obuv se pak k parce hodí polokozačky nebo kožené dámské kozačky se šněrováním. Volit můžete hladkou kůži, ale také broušený model obuvi. Kožené boty a módní doplňky by měly v outfitu se stylovou parkou dokonale ladit. A to nejen barvou, ale i strukturou. Hladké patří k hladkému a strukturované zase k strukturovanému. Tím se outfit sjednotí a bude působit sourodým dojmem. Vhodné jsou k parce i dámské sněhule. V těch se blýsknete za mrazivého počasí.

Jaké barvy, vzory a motivy na dámských parkách budou letos v kurzu?

V letošní sezóně budou in dámské parky v přírodních a v pastelových barevných tónech. Zelená, tmavě modrá i oříšková dámská parka tak bude letos dobrou volbou. Vsadit můžete i na černou nebo na bílou klasiku. Tady jde o barvy univerzální, které jsou elegantní a z módy nevychází. Černá nebo bílá dámská parka pak hravě zapadne i do tzv. celobílého outfitu. Letos bude populární i bordó parka nebo parka s třpytivými prvky. Ty pak můžete snadno sladit i se svými lesklými doplňky či se šperky.

Související…

Pomohou alternativní zdroje slonoviny se záchranou slonů?
Kateřina Hájková

foto: Modivo, zdroj: Modivo

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...