fbpx

Dámské boty - ploché nebo na podpatku? Jaké vybrat na podzim? 1 fotografie
zdroj: CCC

Je pro vás složité rozhodnout se mezi plochými a kozačkami na podpatku? Každý styl má své výhody a nevýhody, takže vše závisí na osobních preferencích. Kotníkové boty na podpatku jsou elegantní, ploché zase praktické. Tak co s tím?

Zveřejněno: 19. 9. 2022

Pokud si nelámete hlavu s tím, jak získat pár centimetrů navíc, pak není důvod, proč byste si na každodenní nošení nevybrali ploché boty. Nejen, že máte na výběr ze sortimentu úžasných stylů, ale také si zajistíte dlouhotrvající pohodlí. Vzhledem k tomu, že vaše nohy nejsou nuceny být "na podpatku", neexistuje žádné riziko tlaku, který by mohl způsobit svalové napětí. V plochých botách budete moci stát, chodit nebo i tančit tak dlouho, jak budete chtít.

Nedostatek podpatku na vašich botách vám ale nezabrání v tom, vypadat vyšší než jste. Skvělou volbou pro letošní podzim jsou bojové a motorkářské boty se silnou podrážkou. I když nedosáhnete stejného zeštíhlujícího efektu pro vaše nohy, jaký byste měli s designem na podpatku, tyto boty vám přesto poskytnou pár centimetrů navíc. A pokud jste all-in pro grungeový vzhled, pak tyto také dodají vašemu outfitu extra styl.

Jednou nevýhodou plochých bot je skutečnost, že jsou považovány za příležitostnou variantu. Boty s výjimečným povrchem nebo barvou se mohou od tohoto stigmatu odpoutat, když je spojíte se správným oblečením. Nošení kozaček na podpatku ke všem vašim oblíbeným formálním oděvům během zimy a podzimu pak bude snadné.

Pokud jde o boty na podpatku v roce 2022, sáhněte jednoznačně po černé s výraznými ozdobami, nebo neobvyklým povrchem.

Pokud hledáte trendy a cool sadu bot na víkendové nošení, pak jsou přirozenou volbou ploché boty. Pokud však chcete vytáhnout něco formálnějšího a elegantnějšího, pak vám lépe poslouží kozačky na podpatku.

Proč si zvolit podpatky? 

Jednak budou vaše nohy vypadat úžasně. Kotníkové boty na podpatku definují vaše lýtkové svaly a dělají je štíhlejšími. Nezáleží na tom, jestli máte vysoké nebo kotníkové boty – vaše nohy budou vypadat fantasticky v každém případě. Dámy, které mají potíže s nošením bot po lýtka nebo stehna, však ocení výšku ke kotníkům, která je praktická a hodí se jak ke kalhotám, tak i k sukním. 

Pokud si vyberete boty s širším podpatkem, nemusíte obětovat pohodlí, abyste dosáhli zeštíhlujícího efektu. Široká platforma poskytuje dostatečnou stabilitu a podporu. Ať už máte boty na sobě hodinu nebo celý den, silná základna vás ochrání před pocitem otlaků nebo bolesti.

Jedinou otázkou je, kde najít dostatečně široký výběr bot. Jednou z variant je kamenná prodejna nebo eshop CCC, kde se můžete inspirovat a vybírat z několika desítek možných variant podzimních bot. 

Tipy pro letošní sezónu

Tuto sezónu doporučujeme motorkářské boty pro dámy, které chtějí uznávají praktický a rebelský styl. Jsou ideální pro venkovní akce a na večírky, protože mají vynikající přilnavost. Vzhledem k tomu, že jejich střih je o něco vyšší než u standardních kotníkových bot, získáte ještě větší krytí a ochranu před chladem. Náš top módní tip na tyto odvážné boty je zkombinovat je s koženou nebo džínovou bundou.

Pokud jde o boty na podpatku v roce 2022, sáhněte jednoznačně po černé s výraznými ozdobami, nebo neobvyklým povrchem. Nudná černá tak dostane nový dech a pozvedne váš outfit na vyšší úroveň. A to, že černá aktuálně kraluje podzimním stylům, můžete vidět na eshopu CCC, kde si můžete vybrat z několika set variant kotníkových bot. 

Související…

Manosphere I.: O vražedné bublině incelů. Mužů v síti nedobrovolného celibátu
Olivie Doleželová

foto: CCC, zdroj: CCC

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...