fbpx

Duchové Carcassonne: Odkryjte tajemství mlhy 1 fotografie
Zdroj: Mindok.cz

Společnost Mindok si pro letošek připravila novou verzi fenomenální hru Carcassonne ve formě rozšíření, a to s názvem Duchové Carcassonne

Zveřejněno: 18. 10. 2023

Hra Carcassone je držitelkou prestižních ocenění Spiel des Jahres a Deutcher Spielepreis. Milovníci deskových her ji důvěrně znají, protože významně přispěla k rozvoji deskových her, a vždy se těší na další rozšíření. Od doby prvního vydání se stala skutečným fenoménem. Důvod je přitom zcela prozaický: nikdy se neokouká, nikdy se neohraje, pokaždé je totiž jiná. Navíc je zábavná, i když ji hrajete jen dva, což se o jiných hrách říct nedá. Její podstata je navíc poměrně jednoduchá. 

V minulosti, v době, kdy hustá mlha pokrývala rozlehlé louky kolem města Carcassonne a tiše se plížila až k městským hradbám, panovala ve středověkém kraji neklidná doba. Stateční rytíři, kteří odvážně střežili toto nádherné město, se třásli strachem při večerních setkáních u táborového ohně. V jejich brnění se ozýval chrastivý zvuk, zatímco naslouchali starým příběhům mnichů.

Duchové Carcassonne nejsou jen hrou; jsou to vrátka do světa, kde se minulost a přítomnost spojily a vytvořily tajemnou a vzrušující zábavu. Kooperativní režim, záhadné prostředí a nová pravidla přináší zcela nový rozměr do klasického středověkého světa Carcassonne.

„V mlze se skrývají duše, které vystupují z temnoty, aby nalezly svou spravedlnost,“ varovali mnichové. Odkrývají se tajemství minulosti a nyní se klade otázka, zda se najdou stateční hrdinové, kteří přijdou a zachrání tento svět před temnotou duchů?

Nová dobrodružství v legendární hře

Duchové Carcassonne vás vtáhnou do zábavného herního prostředí, které je známé svými malebnými městy, rozlehlými loukami a tajemnými zákoutími. Kromě krásy kraje se do hry vkrádají strašidelné zámky, tajemné hřbitovy a všeobjímající mlha, která skrývá duše ze záhrobí. Každý nový prvek v krajině přináší nová pravidla a strategie, takže budete muset využít svou inteligenci a taktiku, abyste se vypořádali s těmito novými výzvami. Ale pozor! Nebudete v tom sami.

Spojte síly pro záchranu Carcassonne

Nejvýraznější změnou je zavedení kooperativního režimu. Hráči se musí spojit, aby čelili neklidným duchům, kteří ohrožují krajinu. Hra nabízí šest úrovní s narůstající obtížností, takže i ti nejzkušenější hráči budou mít co řešit. Budete společně bojovat proti mlze, z níž se zjevují duchové, a snažit se je uchlácholit před tím, než se jejich temné síly rozšíří po celém kraji.

Duchové Carcassonne nejsou jen hrou; jsou to vrátka do světa, kde se minulost a přítomnost spojily a vytvořily tajemnou a vzrušující zábavu. Kooperativní režim, záhadné prostředí a nová pravidla přináší zcela nový rozměr do klasického středověkého světa Carcassonne. Připravte se na dobrodružství, kde musíte spojit své síly a zachránit Carcassonne před duchy a temnotou mlhy. Dokážete překonat tyto nadpřirozené bytosti a navrátit pokoj do krásného kraje města Carcassonne? Jste připraveni na tuto neuvěřitelnou výpravu?

Doporučená cena hry

849,-

foto: Mindok.cz, zdroj: Mindok.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...