fbpx

Jak mě moje dcera díky své zkrášlovací aplikaci na iphonu vyfotila tak, že jsem vypadala jak modelka

Zveřejněno: 8. 4. 2018

Móda takzvaných selfie fotografií žene jejich autory pod nože plastických chirurgů. Vidí na sobě spoustu nedostatků, které najednou musí řešit. Telefony nás ovšem umějí i zkrášlit. Stačí si vybrat tu správnou aplikaci.

Dvanáctiletá dcera disponuje telefonem iPhone 8 plus. A samozřejmě s ním fotí i tak populární selfíčka. Na některých vypadá opravdu velmi dobře. A na některých bych ji dokonce nepoznala.Tak jsem ji poprosila, aby mě taky vyfotila. Takzvaná face aplikace udělala své.

 

bunny

Face apps vás vyfotí tak krásnou, že máte sto chutí oslovit nějakou modelingovou agenturu. Jak to říct, vypadáte vypnutě a vyžehleně, bez jediné vrásky a beďara... Najednou máte radost, že s vámi pravidelné cvičení a zdravá strava dělají zázraky a veškeré vaše snahy žít zdravě padají na úrodnou půdu.

Šok ale nastane po prvním pohledu do zrcadla, které vás opět navrátí na pevnou zem. Ne, nejste tak krásní, modelingová agentura by se vám vysmála, a vaše snahy tudíž na úrodnou půdu moc nepadají. Vy upadáte do depresí a zakazujete si aplikaci používat. 

autorka

Sama jsem si vyzkoušela motýlí svatozář. Na pracovní pohovor bych ale fotku asi neposlala. Nebo?


Správný režim

Ale zpátky k našemu telefonu, který je zároveň velmi slušným fotoaparátem. Tak slušným, že mi začíná být líto profesionálních fotografů, kteří musí končit na dlažbě. Pod ikonkou fotografování najdete několik režimů.

S „natural light“ vypadáte přirozeně, byť s vysokou hloubkou ostrosti. O to ale stojí málokdo. Na fotkách totiž chce každý vypadat krásně, ne tak, jak skutečně vypadá. Dalším režimem je „studio light“. To už je o něco lepší. Vypadáte, jako byste byli profesionálně nasvíceni ve fotostudiu. S „contour light“ pak máte pěkně podsvícené obrysy.

Pokud chcete vypadat jako roková hvězda na jevišti, aplikujte na sebe „stage light“. Černobílou verzi pak získáte přes „stage light mono“. Potud jen standardně nastavený samotný fotoaparát. Vy si ale do telefonu můžete nahrát další různé aplikace.

Letí snapchat

Mezi teenagery je zřejmě nejpopulárnější tzv. snapchat. Výsledkem jsou různé vtipně deformované obličeje, nad kterými se pak všichni řehňají. Dobře, pro dospělého je to trochu infantilní. Zvlášť, když vám aplikace nasadí na hlavu králičí ouška, kytičky, bambulky, brýle s kulatými obroučkami (ty se ale líbí i mně), fousky, srdíčka, ale třeba i natáčky.

Tyto ozdůbky se prý každý týden mění, z těch stálých jsou kromě oušek nejpopulárnější čumáček a jazýček pejska. Ano, můžete mít na sobě i všechno najednou. A o zábavu je postaráno. Velmi populárním je podle mé dcery efekt, který vytváří velmi kulaté oči a velké zuby. A k čemu takové fotografie slouží? Prý k rozesílání kamarádům, ukládání na Instagram a celkově k pobavení. Je to vlastně prima hra. I když fotku s velkýma kulatýma očima bych asi nikomu neposlala...

dcera

Dcera vypadá dobře v obřích brýlích. Ta ale může


Filtry na messengeru

Zajímavými filtry a efekty je vybaven i facebookový messanger. Myšlenka je jednoduchá. Přímo v aplikaci se vyfotíte, vylepšíte a takto vylepšenou fotografii pošlete. Ostatně filtry můžete na fotografiích aplikovat i v Instagramu. Vyfotíte se, vylepšíte a honem s iluzí do světa.     

Pokud nechcete skončit jen u fotografií, můžete zkusit aplikaci Musical.ly. Ta totiž vyrábí přímo videoklipy. Vyberete si písničku, natočíte se, aplikace propojí vás a písničku a videoklip je na světě. S touhle aplikací jsme si s dcerou krátily čas během letu Praha – Nový Zéland. A ten je setsakra dlouhý. Výsledkem bylo 10 klipů, které, alespoň podle známých, kteří je viděli, rozhodně mají potenciál.  

Hra s iluzemi

Výše zmíněné a mnohé další aplikace zkrátka vytvářejí dokonalou iluzi a jakousi představu, jaké by to bylo, kdyby... A tak k nim musíte i přistupovat. Možná právě proto tyto fotografie ze světa iluzí přímo zahlcují sociální sítě. Každý se chce pochlubit fotkou, na které mu to sluší.

Pokud ale existují fake news, tak tyhle aplikace rozšiřují fake photos. Pokud se totiž někde zcela vážně prezentujete takto upravenou fotografií, tak lžete. A nedivte se, když váš protějšek uteče z první schůzky a váš potenciální zaměstnavatel takovou schůzku předčasně ukončí.

foto: Profimedia, autorka

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...