fbpx

Pokud toužíte po krásném šperku, nezdráhejte se o něj napsat Ježíškovi. Vaše rozzářené oči udělají radost i tomu, kdo vás jím obdaruje

Zveřejněno: 21. 11. 2019

Na dotazy blízkých, co bychom si přáli k Vánocům, stále mnoho z nás neodpoví úplně popravdě. A tak se mezi dárky, které každoročně rozbalujeme, objevují ponožky a další praktické věci. Přitom co úžasnějšího může žena dostat, než je pravý šperk darovaný z lásky?

Dívky, ženy a dámy, pokud toužíte po krásném šperku, nezdráhejte se o něj napsat Ježíškovi. Vaše rozzářené oči udělají radost i tomu, kdo vás jím obdaruje. Přinášíme několik tipů na šperky, které jsou jako stvořené pod vánoční stromeček. Zaměříme se na trendy pro Vánoce 2019.

1. Prstýnek s drahokamem

Ke klasickým příležitostem, kdy je žena obdarována prstenem, patří především zásnuby a svatba. To většinou žena dostává prsten s čirým diamantem a jednoduchý kroužek. Nejedna ale touží ozdobit svou ruku výraznějším prstenem s barevným drahokamem.

 

sperky 5


K atmosféře Vánoc se bude hodit například ametyst. Ten bývá označován za duchovní kámen a je mu připisována schopnost uvolňovat stres. Co třeba prsten z růžového zlata s velkým ametystem v módním brusu typu cushion?

2. Netočte se v kruhu, noste kruhy

Asi se shodneme v tom, že náušnic není nikdy dost. A jedny zlaté náušnice se hodí určitě i jako dárek k Vánocům.

sperky 2

Nemusíte volit mezi dokonalou nadčasovostí a nejnovějšími trendy. Zlaté kruhy splňují obě kritéria na jedničku.

3. Přívěsek jako důkaz lásky

Srdce je jedním z nejoblíbenějších šperkařských motivů, i když se jeho forma v průběhu staletí proměňuje. Začalo se hojně používat v pozdním středověku a ani dnes jeho obliba neklesá.

 

sperky 3

Je to dáno nejen jasnou symbolikou lásky a oddanosti, ale také velmi jemným a slušivým tvarem. Nejčastěji se objevuje na přívěscích, které mohou mít různý design, mohou být čistě ze zlata nebo zdobené diamanty či drahokamy.

4. Ozdobte nejen stromeček, ale i zápěstí

Náramky jsou v posledních letech ohromně populární, zvláště ty tenké a jemné, kterých máme doma celou sbírku, a rády jich na jedné ruce nosíme i několik najednou. A proto je každá příležitost vhodná k darování dalšího skvělého kousku.

sperky 4

 

Víme, že náramek z korálků na bavlněné šňůrce má něco do sebe, ale Vánoce si žádají něco nevšedního, jako je např. originální náramek z bílého zlata se safírem.

5. Jedinečná barokní perla

I perly se dnes těší velké popularitě. Dárek v podobě perlového šperku je nutností pro ženu, která ještě žádný nemá, ale i pro tu, která je jejich sběratelkou. Jsou vhodné pro ženy každého věku a nenajde se taková, které by neslušely.

 

sperky 6


Dnes se čím dál častěji můžeme setkat s tzv. barokními perlami, které vypadají stejně luxusně jako perly kulaté, ale zamilují si je i ženy, které preferují méně formální styl. Každá barokní perla je originál.

6. Diamant zářivý jako vánoční hvězda

Slavný výrok Marilyn Monroe, že „diamanty jsou nejlepším přítelem ženy“, bychom mohli trochu upravit a říci, že diamanty jsou nejlepším dárkem pro ženu k Vánocům.

 

sperky 1


Žádné ozdoby ani dekorace nepřebijí třpyt diamantů, které v tlumeném světle zazáří jako hvězda na obloze. Diamantový šperk zkrátka nemá konkurenci.

7. Smaragd symbolizuje věčnost

Na závěr si neodpustíme něco tradičního. Mezi bytostně vánoční barvy patří zlatá a zelená, a tak jsou šperky se smaragdem pro tuto událost jako stvořené. Pro smaragd měla slabost egyptská panovnice Kleopatra a říká se o něm, že je symbolem síly, bohatství a nesmrtelnosti. Se vznešeně pojatými Vánoci bude ladit například smaragdová souprava šperků.

 

sperky otv

Vánoce jsou jedním z těch okamžiků, ke kterým pravé šperky patří. Na stránkách online zlatnictví KLENOTA můžete vybírat ze široké nabídky přímo v pohodlí domova. Zkušení zlatníci a zlatnice vyrábí všechny šperky ručně v ateliéru v samotném srdci Prahy, kde je možné si je osobně prohlédnout a vyzkoušet. Další možností je nechat si vyrobit šperk na zakázku přímo podle vašich představ.

Související…

Česká šperkařka se ve Venezuele učila řemeslo. Teď chce zemi pomoci
Milada Kadeřábková

foto: Klenota, zdroj: Klenota

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...