fbpx

Uvolnění a relaxaci v Refugiu si naordinujte nejlépe “za odměnu”. Mimo jiné i proto, že z vířivky už se vám nebude chtít ani zpátky na pokoj, natož někam ven

Zveřejněno: 17. 7. 2019

Nizozemský psycholog Jeoren Nawijn přišel ve své studii na to, že nejvíc radosti nám dovolená paradoxně přináší v době před odjezdem. V případě výletu do rakouského regionu Saalfelden Leogang to však rozhodně neplatí. Pobyt na jednom z nejromantičtějších míst rakouských Alp si totiž vychutnáte od první do poslední minuty.

Nasednete v Praze do auta, rozjedete se na jih a za necelých 5 hodin vystoupíte v úplně jiném světě, ve kterém vás přivítá úchvatná příroda plná kontrastů. Přibližně 70 km jihozápadně od Salcburku se harmonicky propojuje ostrý kontrast příkrých horských hřbetů s mírnými travnatými kopci. I díky tomu si v Saalfelden Leogangu každý přijde na své. Ať už touží po adrenalinovém dobrodružství, nebo jen hledá místo pro aktivní odpočinek. Rozmanitá nabídka wellness hotelů a jejich služeb udělá navíc nezapomenutelný zážitek i z obyčejného lelkování na hotelu.

Ve víru vířivek

Vybrat si tu správné ubytování není vůbec snadné. Zatímco krása střídá nádheru, rozhodovací paralýza míří strmě vzhůru. Spojit příjemné s ještě příjemnějším se vám podaří, ubytujete-li se například ve Spa&Wellness hotelu Krallerhof. Že je to přesně to, co jste potřebovali, zjistíte nejpozději ve chvíli, kdy v hotelovém wellness centru Refugium před vstupem do saunového světa labužnicky odložíte župan. Uvolnění a relaxaci v Refugiu si naordinujte nejlépe “za odměnu”. Mimo jiné i proto, že z vířivky už se vám nebude chtít ani zpátky na pokoj, natož někam ven. Poznat okolí a prozkoumat jeho možnosti vám doporučujeme dřív, než se v páře oddáte nekonečnému rozjímání. 

hotelkrallerhof 2

Kdyby vás už nebavil vnitřní bazén a sauna, dá se z Krallerhofu vyrazit i do venkovního bazénu


Kola, golf a vysokohorská turistika, to jsou v Saalfelden Leogangu tři nejoblíbenější aktivity. Pro cyklisty je to dokonce jeden z největších cyklistických rájů na světě. Mají tu k dispozici 720 km tratí pro horská kola všech úrovní obtížnosti a 480 km údolních cyklostezek, které si zamiluje každý, kdo se chce jen tak projet po okolí. Třeba kolem impozantního masivu Steinernes Meer (Kamenného moře). Takový výlet může trvat i několik dní. Praktický transport zavazadel vám během takové cesty zajistí dostatečnou volnost.

Když chcete elektrokolo

Absolvovat ho můžete i na elektrokole, díky čemuž mají šanci zažít zdejší výlety i starší nebo méně trénovaní lidé. Půjčovny jsou hojně rozmístěné po celém regionu, a tak je možné elektrokola pohodlně dobíjet během přestávky na občerstvení. Dobrodružné cyklopovahy sem láká také největší bikepark v Evropě.

refugium tepidarium

I hotelové wellness připomíná zdejší přírodu


Právě tady se před pěti lety konal jediný bikerský pohár v Rakousku, UCI Mountain Bike Downhill Worldcup. Bikepark je plný tratí pro downhill nebo freeride, skoků, můstků i dalších technických fines. Třešničkou na pomyslném dortu je trasa Hot Shots, speciálně vybudovaná pro uživatele GoPro.

Na své si zde přijdou i milovníci golfu. V nedalekém golfovém klubu Urslautal na ně čeká jedno z nejkrásnějších mistrovských hřišť v Alpách. Se svými 18 jamkami, celkovým parem 71 a délkou 5 967 metrů se rozprostírá na náhorní plošině pod fascinující kulisou Hochkönigu. Horolezci ocení na 1 000 sportovních lezeckých tras včetně ferat a několik set kilometrů turistických cest různé náročnosti nenechá chladným žádného zapáleného cestovatele.

Jízda i harmonie

Zajímavostí je osm takzvaných vitálních stezek, vybudovaných na základě “měření životního ohně” (Lebensfeuer Messung) s cílem podpořit životní rovnováhu a předejít vyhoření. Zkrátka nepřijdou ale ani děti. V zážitkovém parku Sinne-Erlebnispark na hoře Asitz mohou bezpečně poznat přírodu zblízka, navštívit vodní svět nebo se rozběhnout po zahradě s alpskými rostlinami. Přímo k němu doveze celou rodinu kabinová lanovka. Výjimečným zážitkem je také návštěva Flying Fox XXL, nejdelší a nejrychlejší skluzavky na ocelových lanech na světě. Je dlouhá 1 600 metrů a dá se na ní dosáhnout rychlosti až 130 km/h, tedy takové, které teď na dálnici D 1 dosáhnete jen těžko.

Takhle láká areál hotelu v létě

Během léta se tu každý týden pořádají rozmanité workshopy. V původních horských salaších usazených v meditativní krajině podpoříte svou kreativitu třeba na kroužcích literatury, vaření nebo řezbářství. Každoročně se tu také koná jazzový festival. Ač se to při pohledu zvenčí možná nezdá, uvnitř hotelu vládne naprosto pohodová a rodinná atmosféra. Od samého začátku je jasné, že si vás tu budou hýčkat. Poznáte to nejen podle špičkových gastro služeb, ke kterým mimo jiné patří i vlastní hotelová pekárna.

Wellnes začíná ubytováním

Jednou z hlavních vášní majitele hotelu Krallerhof Seppa Altenbergera jsou muzea a galerie. Nejrůznějšími uměleckými kousky je obložený celý hotel, dokonce i prostory u bazénů a v relaxačních zónách. Zajímavostí jsou historické dveře ze všech koutů světa, umístěné přímo v některých apartmánech. K důkladné relaxaci a regeneraci slouží v Krallerhofu už zmíněné Refugium. Na přibližně 2 500 m² tu najdete nepřeberné množství wellness pokladů. Kryté i venkovní bazény, sauny, parní místnosti, solné jeskyně, kosmetické ošetření a masáže. To vše se postará o dokonalou harmonizaci těla i duše. 

krallerhof 4

Oroginální je i zázemí v baru. Prostě tu máte chuť si dát další skleničku či lahev


V žádném případě ale nečekejte kýč a prvoplánovou snobárnu. O tom mimo jiné svědčí i to, že zatímco vy se sluníte na lehátku u bazénu s výhledem na hory, manželka majitele Seppa, paní domu Gabriela, kousek od vás vlastnoručně zvelebuje okolí a pečuje o to, abyste se tu skutečně cítili jako doma.

Související…

Hotel Krallerhof aneb Co všechno si člověk může dovolit ve čtyřhvězdě?
Klára Ponczová

foto: Hotel Krallerhof, zdroj: Hotel Krallerhof

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...