fbpx

Kryptoměny jsou stále populárnější možnost, jak investovat své peníze. Jsou skutečně vhodnou investicí?

Zveřejněno: 30. 3. 2021

Možná stále existují lidé, kteří se s kryptoměnami nesetkali nebo si nejsou plně vědomi toho, jak populární bylo toto téma v posledních letech. Kryptoměny jsou ve skutečnosti zkratkou pro virtuální měny, které se hromadí ve vhodných aplikacích na počítači, smartphonu nebo tabletu. Navíc všechny jednotky dané kryptoměny mají své vlastní jedinečné kódy.

Jejich účelem je ochrana proti duplikaci a opakovanému použití. Kryptoměny se pro mnohé staly synonymem pro snadné výdělky na základě nestandardní investice. Existuje již mnoho měn, i když nejznámější jsou jen některé. Nejpopulárnější je stále bitcoin, protože byl první. V nabídce jsou však například PlatonCoin, ereteum a jiné.

Kryptoměny čili snadná investice?

V minulosti lidé, kteří vhodně investovali do bitcoinu, mohli počítat s vysokou návratností. Vzestupný trend povzbudil mnoho dalších lidí, aby se nechali zlákat tímto typem nestandardních investic.

Měny jako PlatonCoin můžete spravovat ve své internetové peněžence na Platon Finance, můžete je nakupovat, prodávat či s nimi hradit různé zboží a služby.

Samotné téma získalo neuvěřitelnou publicitu. Zejména v roce 2017 a na začátku roku 2018, kdy bylo zjištěno, že na kryptoměnách můžete snadno vydělávat. Vzestupný trend však pokračuje i letos a bitcoin se pohybuje v astronomických částkách.

Kdo dohlíží na trh kryptoměn?

V tuto chvíli stále neexistuje žádná instituce, která by na trh kryptoměn dohlížela. Cenové nabídky kryptoměny podléhají pouze tržním mechanismům, takže je formují. Neexistují tedy žádné instituce regulující jejich nabídku. Transakce s virtuálními měnami také nejsou nijak sledovány.

To znamená, že například neexistuje možnost zajištění soudního vykonavatele. Kryptoměny využívají skutečně kvalitní technologie, které mají vynikající bezpečnost, možná někdy v budoucnu blockchain vstoupí i do internetového bankovnictví. Některé banky je ostatně už teď začínají tolerovat.

Vyplatí se investovat do kryptoměny?

Mnoho lidí jistě povzbuzují vytrvalé nebo rostoucí ceny. Na druhou stranu však rostou ceny elektřiny nebo dražší grafické karty potřebné k těžbě kryptoměn. Vždy stojí za to podívat se na nabídky nejpopulárnější měny, protože s ní souvisí osud ostatních, v tomto případě s bitcoinem. Když jeho cena vzroste, totéž se stane s jinými měnami a naopak. Měny jako PlatonCoin můžete spravovat ve své internetové peněžence na Platon Finance, můžete je nakupovat, prodávat či s nimi hradit různé zboží a služby. Platon Finance je startup, který udrží vaši kryptoměnu pod kontrolou.

Na výše uvedenou otázku proto nelze jednoznačně odpovědět. Každý si musí sám uvědomit, zda pro něj tyto investice mohou být ziskové. U některých dohod se investice do kryptoměn určitě stanou výnosnými. Musíte cítit okamžik, vstoupit a investovat své peníze. Rozhodně musíte pečlivě sledovat trh a jeho změny.

Související…

Kryptomilionář chce v Nevadě vybudovat blockchainové město
Zdeněk Strnad

foto: Platon Finance, zdroj: Platon Finance

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...