fbpx

Ceny hotelů a restaurací nejsou tak našponované jako při festivalu. A navíc je ve městě oproti přímořským letoviskům romantický klid

Zveřejněno: 19. 6. 2020

Na počátku července se Karlovy Vary tradičně stávaly jakýmsi neoficiálním hlavním městem republiky. Karlovarský filmový festival je největší společenská událost, ale i bez něj má nyní město co nabídnout. Vary jsou teď vlastně naopak oázou klidu a pohody.

Omezení dovolených v cizině povede řadu Čechů do vyhlášených lázní, kde zažijí atmosféru srovnatelnou s vyhlášenými evropskými letovisky. Hotely, jako je čtyřhvězdičkový superior St. Joseph Royal Regent, spojují karlovarskou klasiku a moderní design.

Vřídlo až do domu

Střešní terasa obklopuje bazén, u kterého se opalujete vlastně v centru města, a přitom v úplném soukromí. V hotelových lázních si dopřejete vyhlášenou minerální vodu přivedenou z vřídla až do hotelu, po ruce jsou hoteloví lékaři a terapeuti specializovaní na dospělé i děti.

Současné ceny hotelů ve Varech nejsou přemrštěné, obzvlášť v porovnání s vyhlášenými letovisky na západě a jihu Evropy.

Vždyť do Karlových Varů či Mariánských Lázní se vystřídalo už mnoho generací klientů a Češi někdy ani pořádně nevědí, jak vynikající hotely mají doslova za humny. Karlovarské hotely dbají, aby wellness procedury byly střídané vynikající gastronomií, a v restauracích, jako je Mayflower v hotelu Royal Regent, servírují moderní fusion české a mezinárodní kuchyně. 

lecebny

Současné ceny hotelů ve Varech nejsou přemrštěné, obzvlášť v porovnání s vyhlášenými letovisky na západě a jihu Evropy. Větších a menších hotelových komplexů jsou ve Varech desítky a každý si může přijít na to svoje. Dny pak vyplní procházkami po kolonádě či v parcích, návštěvou kaváren a cukráren, poslechem živé hudby. Po intenzivních měsících s pandemií je klidný odpočinek v bezpečí České republiky možná tou nejlepší volbou.

Související…

Mariánské Lázně: Proč je dobré pečovat o historii stejně jako o klienty
Ivan Verner

foto: St. Joseph Royal Regent, zdroj: St. Joseph Royal Regent

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...