fbpx

Úplně nejoblíbenějším zážitkem, který si lidé objednávají nejčastěji, je akce Pilotem na zkoušku. Absolvovat se dá v Praze, Brně, Ostravě i na dalších letištích po celé republice

Zveřejněno: 1. 8. 2019

Lidé čím dál více chápou, že zážitky jsou v životě cennější než věci, a proto do nich neváhají investovat. Dobrým příkladem jsou letecké zážitky, zájem o ně se v posledních letech zvyšuje. Kupují se jako narozeninové dárky i jako forma teambuildingu.

Letecké zážitky jsou přitom záležitostí několika tisícovek. Ceny se pohybují podle nároků zákazníka. Pro příklad: Let vrtulníkem nad Brněnskou přehradou s dalšími cestujícími vás vyjde na 2 900 Kč, samostatný let na 30 minut už stojí přes 7 000 Kč. Na druhou stranu všechno tohle jsou věci, na které jen tak nezapomenete. Většina účastníků takových zážitků odchází s naprosto šťastným výrazem, odnáší si vzpomínky na celý život.

Do oblak po celé republice

Nejznámější firmou nabízející letecké zážitky v Česku je přímo firma Letecké zážitky sídlící na Letišti Praha Letňany. Má nasmlouvanou spolupráci s letišti po celé republice, díky tomu si můžete zážitky od nich objednat, ať už jste odkudkoliv.

Letí se od dvaceti minut po hodinu, pilotujete vždy 20 minut, protože i na delší lety jsou v letadle vždy 3 účastníci, kteří se střídají.

Ne všude je samozřejmě možné absolvovat všechno. Například tandemový seskok si užijete skoro po celé republice, ale pokud budete chtít přistát na letišti vedle obrovských dopravních letadel, budete si muset udělat výlet do Prahy.

Tady se plní dětské sny

Úplně nejoblíbenějším zážitkem, který si lidé objednávají nejčastěji, je akce Pilotem na zkoušku. Absolvovat se dá v Praze, Brně, Ostravě i na dalších letištích po celé republice, stojí kolem pěti tisíc korun, cena se liší podle místa. Letí se od dvaceti minut po hodinu, pilotujete vždy 20 minut, protože i na delší lety jsou v letadle vždy 3 účastníci, kteří se střídají.

trenazer.jpg

Kdo by si netroufl hned do výšek, může zkusit trenažér


Létá se standardně letadlem Cessna 172 a vzhledem k tomu, že se cestou zastavuje na 3 letištích, jistě si vyzkoušíte i přiblížení před přistáním. Letecké zkušenosti nejsou vyžadovány, před letem absolvujete hodinovou instruktáž. Podmínkou je věk aspoň 16 let a váha maximálně 100 kg.

Dechberoucí pohledy zaručeny

Dalšími oblíbenými zážitky jsou vyhlídkové lety nad vším možným. Lidé rádi poznávají krásy Česka, ale ti odvážnější si zaplatí třeba vyhlídkový let nad Alpami. S Leteckými zážitky lze totiž vyrazit i do zahraničí, a to jako pasažér, nebo jako pilot.

Denní let nad Alpami vyjde minimálně na 14 000 Kč, za cestu do Chorvatska zaplatíte několik desítek tisíc korun.

Tady už se ale pochopitelně bavíme o trochu jiných částkách. Denní let nad Alpami vyjde minimálně na 14 000 Kč, za cestu do Chorvatska zaplatíte několik desítek tisíc korun. Kdo však může říct, že do Chorvatska letěl soukromým letadlem, a ještě řídil? Místo kodrcání se autem či autobusem můžete svištět rychlostí 300 km/h.

Objednáte online a letíte

Letecký zážitek dle svého výběru si může vybrat skutečně každý. Všechny se dají objednat jednoduše online, e-mailem či poštou přijde poukaz, který lze věnovat darem. Potom stačí zvednout telefon a domluvit si svůj termín. Mnohé ze zážitků jsou organizovány i o víkendech.

Poukaz se dá navíc vyměnit, kdyby se třeba stalo, že si obdarovaný na tak adrenalinový zážitek netroufne. Řízení letadla by mohl vyměnit za letecký simulátor, tandemový seskok například za let balonem. S Leteckými zážitky si každý zákazník přijde na své, vytvářejí dojem, že do oblak se prostě musíte podívat. A ono to tak doopravdy je.

Související…

Proč letecké společnosti ztratí 25 milionů zavazadel ročně?
Jan Handl

foto: Letecké zážitky, zdroj: Letecké zážitky

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...