fbpx

Zveřejněno: 29. 6. 2017

Možná vám nahání představa požití vlastní moči husí kůži. Nicméně když zjistíte, jaké má léčebné účinky, možná zcela změníte svůj názor.

Čínská asociace urinoterapie tvrdí, že pití moči může zlepšit schopnost těla bojovat proti mnoha nemocem. Její podstatou je léčení organismu jako celku. V Japonsku a Mexiku je tato metoda dokonce vyučována na lékařských fakultách. I přes lékařské skeptiky má urinoterapie své zastánce. Co o této alternativní medicínské metodě říkají oni?

moc2

Urinoterapie je dle jejích zastánců účinnou léčebnou metodou

Denní rutina

Pro 79letého Bao Yafu, předsedu Asociace urinoterapie v Číně, představuje tato metoda každodenní rutinu. Během dne vypije tři šálky své vlastní moči, a dokonce ji používá k mytí obličeje a očí. „Během posledních 22 let, kdy praktikuji tuto terapii, jsem nikdy nebyl nemocný. Můj zrak se zlepšil a nemám ani žádné stařecké skvrny,“ uvedl Bao novinám Wuhan Evening News. Dodává, že během lékařské kontroly bylo zjištěno, že má hustotu kostí třicetiletého člověka.

Moč v kosmetice

Moč může být použita ve své čisté formě, kdy jedinec pije vlastní moč, může být také aplikována přímo na kůži. Močovinu lze též použít v práškové formě na kožní nádory. Močovina je dostupná i jako krém, který se využívá ke zjemnění tvrdé pokožky a odstranění mozolů.

moc1

Moč se využívá i v kosmetice. Účinná je na akné

Pomůže při akné

Trápí vás akné? Urinoterapie vám může pomoci. Tato speciální terapie se skutečně používá, aby vyléčila pokožku. „Existuje celá řada léčby pomocí moči, o kterou se lidé v poslední době zajímají zejména proto, že i nadále hledají přírodní léčebné možnosti,“ říká Monica Schadlow, certifikovaná dermatoložka z Manhattanu, New York. „Je možné aplikovat na pokožku čerstvou moč. Ta je sama o sobě sterilní, pokud však nejste nemocní a nemáte například infekci močových cest,“ říká Schadlow. Močovina, hlavní složka moči, je přítomna v řadě kosmetických přípravků, takže můžete využít i tuto alternativu.

Účinky jsou fascinující

Základní definicí urinoterapie je využití (vlastní) moči interně či externě k udržení zdraví. Urinoterapie zahrnuje pití, kloktání, injekce, masírování nebo koupání v moči. Jedná se o starodávnou praxi, která se v současné době používá nejen v době nemoci, ale i jako prevence. Pomáhá při velkém počtu různých onemocnění. Moč má údajně pozitivní vliv na léčbu nádorových onemocnění, alergií, astmatu, zánětů zažívacího traktu, cukrovky, kloubů, infekce a celé řady dalších nemocí. Moč obsahuje více než 200 složek. Mezi ně patří minerální látky, vitaminy, enzymy, hormony, nutriční substance, zbytky bílkovin a aminokyselin, antirakovinné, antivirové, antibakteriální a antimykotické látky...

foto: Shutterstock, zdroj: Sacred Valley Tribe

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...