fbpx

Zveřejněno: 27. 6. 2017

Věříte v UFO a mimozemské civilizace? Nemusíte se za to stydět, jste členy elitního klubu, k němuž patřili a patří i nejslavnější lidé naší planety.

„Musím říct, že nejsem zdaleka tak uchvácen pokrokem, který naše civilizace udělala. Vůbec si totiž nemyslím, že bychom byli jedinými živými bytostmi ve vesmíru a už vůbec nevěřím tomu, že bychom byli mezi všemi obyvateli kosmu právě těmi, kteří dosáhli nejvyšší materiální a duchovní úrovně.“ Tato slova pocházejí nikoliv z některé z knih Ericha von Dänikena, ale napsal je v nedávno objevené eseji o vesmíru asi nejslavnější britský politik všech dob Winston Churchill.

Odtajněte archivy!

A našli bychom i další politiky, kteří se nebrání možným „blízkým setkáním třetího druhu“. Třeba takovou Hillary Clinton, která se nechala na rozhlasových vlnách slyšet, že už by bylo načase odtajnit rozličná „akta X“ včetně těch, která se týkají záhadné Oblasti 51 v Nevadě, kde se nachází přísně střežená základna amerických vzdušných sil.

Právě tato utajenost zavinila, že jsou s touto nepřístupnou zónou spojovány různé konspirační teorie: Mají zde například probíhat tajné schůzky mezi americkými tajnými službami a mimozemšťany, údajně je tu vyvíjen stroj určený k cestování časem nebo by se zde měly nacházet „garáže“ pro rozličná vesmírná plavidla z jiných galaxií. „Byla bych moc ráda, kdybychom si mohli konečně přečíst po všechna ta dlouhá léta utajované spisy. Možná zjistíme, že v nich nic záhadného není, ale osobně jsem přesvědčena, že je tomu naopak, a Američané mají právo vědět, o jaké vesmírné tajnosti se jedná“, tvrdí neúspěšná kandidátka na prezidentské křeslo.

ufo shutterstock 516532036

Obchod se suvenýry v oblasti 51 v Nevadě. Jaké záhady se zde skrývají?

Chovejme se k mimozemšťanům slušně

Tak dlouho točil filmy o „vetřelcích“, až nakonec začal věřit v jejich existenci. Ano, je řeč o Ridley Scottovi, jednom z nejslavnějších hollywoodských režisérů. Když před několika týdny propagoval v USA svůj poslední film „Vetřelec: Covenant“, mohli od něj fanoušci slyšet následující slova: „Tam někde ve vesmíru jsou stovky mimozemských bytostí, které se pokoušejí s námi seznámit. Pokud někteří z nich navštíví Zemi a lidé se s nimi setkají, doufám, že se budou chovat slušně. Pokud se ovšem projeví jako stupidní tvorové, řešení bude rychlé: během pár vteřin zmizí navždy v nekonečných vesmírných dálkách…“

Určitě jsou vyspělejší

Půvabná Gillian Anderson alias agentka Scullyová natáčela seriál „Akta X“ dlouhých devět let, což je dost dlouhá doba na to, aby si promyslela svůj postoj k mimozemským záležitostem. Její stanovisko je jednoznačné: „Díky všemu, co jsem četla a dozvěděla se, jsem přesvědčená o tom, že je nemožné, abychom byli v obrovském vesmíru pouze my, a už vůbec nevěřím tomu, že bychom měli být nejvyspělejší. Naopak se domnívám, že ti druzí jsou na tom technologicky tak dobře, že právě to je důvod, proč o nich vlastně nic nevíme.“

ufo shutterstock 542110525

Pokud má Stephen Hawking pravdu (a on ji většinou má), měli bychom být v kontaktu s mimozemskými civilizacemi velmi opatrní.

Pozor na vesmírné nomády

O tomtéž je v podstatě přesvědčen muž, jehož názor má nesmírnou váhu. Slavný fyzik Stephen Hawking vzkázal před necelým rokem nadšeným hledačům mimozemských kontaktů následující poselství: „Pokud zachytíme signály jiných civilizací z vesmíru, měli bychom být opatrní a nejspíš bychom na ně neměli vůbec odpovídat, protože setkání s bytostmi z jiných světů by nejspíš proběhlo stejně, jako když původní obyvatelé Ameriky potkali Kryštofa Kolumba.“ Zároveň se přiznal, že on osobně si představuje mimozemšťany tak trochu jako nomády, kteří putují vesmírem a hledají nové místo, kde by mohli založit své kolonie.


foto: Shutterstock, zdroj: Live Science

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...