fbpx

Začíná období, ve kterém je dobré se zaměřit na vaše psychické i fyzické zdraví.

Zveřejněno: 13. 8. 2020

V období od 14. srpna byste se měli zamyslet nad tím, jak uvést život do rovnováhy. Nemusíte se bát říct o pomoc lidem, kterým v tomto ohledu důvěřujete. Navštěvujte nejen odborníky na zdravou výživu nebo fyzické cvičení, ale sami se naučte přistupovat ke svému tělu zodpovědně. Během prvního týdne se zaměřte na zlepšení svého sebevědomí a v druhém týdnu se soustřeďte na potřeby svého vlastního těla.

Zamyslete se nad tím, která oblast z vašeho života potřebuje nejvíc pozornosti. Kde sídlí vaše největší zranění? Nastal čas pro léčení vašich bolístek a ran, a to jak v psychické, tak fyzické úrovni. Zároveň se zaměřte na vše, co považujete za krásné, a rozhodněte se to ve svém životě zhmotnit. Zajímáte-li se o různé druhy léčení, nastal příznivý čas. Pokud se z vašeho života vytratila radost, zaměřte se na léčení vašeho vnitřního dítěte. Věnujte se tomu, co jste chtěli jako děti, ale život vás k tomu zatím nepustil. Pamatujte, že nikdy není pozdě.

Experimentujte v jídle i v sexu

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, uvědomte si, co je potřeba zlepšit. Pokud se cítíte hodně unavení, tak zkuste změnit svůj způsob stravování a experimentujte s různými potravinami do té doby, dokud se vaše tělo nebude cítit vitálně. Můžete zkusit i nějakou silnější detoxikaci pod odborným vedením. Pravidelně choďte do přírody a dovolte si svému tělu poskytnout příjemnou a zároveň léčivou masáž. V oblasti sexu se snažte o větší intimitu, která vám zvýší sebevědomí. Dovolte si být zranitelní, protože tam se ukrývá mnoho síly. V oblasti financí se vyhýbejte zbytečným výdajům a investujte víc do svého zdraví.

Dělejte vše naplno a buďte ponořeni do přítomného okamžiku.

V rovině mysli se zaměřte na stále se opakující myšlenky, které vám nepřináší nic dobrého. Připomeňte si fakt, že kdykoliv tyto myšlenky můžete nahrazovat něčím, co vás spojuje s vašimi budoucími sny. Věnujte se uměleckým aktivitám a podporujte v sobě smysl pro krásu. Ve svém stávajícím zaměstnání se snažte hledat vše, za co můžete být vděční, ale zároveň si buďte vědomi svých dlouhodobých cílů a vizí. Dělejte vše naplno a buďte ponořeni do přítomného okamžiku. Vyhýbejte se přílišnému pití alkoholu nebo jiným závislostem.

Pozor na povrchní vztahy

Co se týká vašich vztahů, hledejte v druhých jejich skutečnou krásu, která nemusí být na první pohled zřejmá. Pokud vás někdo fyzicky silně přitahuje, nejednejte impulsivně a všímejte si i jeho vnitřních kvalit. U některých lidí se krása prohlubuje a u některých mizí velmi rychle. Dívejte se lidem déle do očí a možná zjistíte mnohem více než z několikahodinové slovní debaty po telefonu nebo po sociálních sítích. Všímejte si rovněž lidí, kteří vám dlouhodobě pomáhají, ale vy je berete jako samozřejmost. Možná nastal čas tyto lidi náležitě ocenit nebo příjemně překvapit.

Nechte se léčit kreativními činnostmi, jako jsou tanec, malování nebo improvizované divadlo.

Na úrovni ducha nastala vhodná chvíle pro léčení vašich nejhlubších zranění, která se mohou týkat jak vašeho těla, tak mysli. Zaměřte se první týden především na rozvoj svého sebevědomí a nechte se léčit kreativními činnostmi, jako jsou tanec, malování nebo improvizované divadlo. V druhém týdnu se více zaměřte na své fyzické tělo a snažte se porozumět jeho symbolické řeči. Zajímejte se o psychosomatiku a učte se na svých nejbližších. Někteří z vás možná pocítí touhu se více zabývat určitým druhem terapie nebo jiným způsobem druhým pomáhat. A tak neváhejte, protože pro tyto záležitosti nastal ten nejvhodnější čas.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Je má mysl „opilá“?
  • Co pro mne znamená skutečná krása?
  • Umím léčit?
  • Věnuji dostatek pozornosti mému zdraví?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zlepšete způsob svého stravování a pravidelně cvičte.
  • Dívejte se lidem déle do očí a hledejte v nich jejich krásu.
  • Dovolte si být více zranitelní.
  • Vyzkoušejte nějaký nový druh terapie.

Související…

Smějete se horoskopům? Podle amerického fyzika jsou postaveny na vědě
Ivan Verner

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...