fbpx

Zbavte se alergií a dopřejte si pleť jako filmové hvězdy

Zveřejněno: 31. 7. 2018

Úžasné vlastnosti superpotravin oceníme i v letních tropických vedrech: mladý ječmen pomáhá dodržovat pitný režim, chlorella zase pročišťuje tělo. Tajemství úspěchu těchto zelených potravin ovšem spočívá v jejich zásaditosti, protože velmi rychle odkyselují organismus. Dlouhodobě překyselené tělo je inkubátorem pro široké spektrum civilizačních chorob včetně rakoviny, jak konstatuje doktor Otto Heinrich Warburg, který získal za tento objev Nobelovu cenu.

chlorella shutterstock 204099157

Zelené potraviny pomáhají s odkyselením organismu.

Kvalitní zelené potraviny obsahují i dostatek chlorofylu, mimochodem čím je plodina kvalitnější, tím tmavě zelenější a jemnější je struktura produktu. Chlorofyl v našem těle působí protizánětlivě a při jeho konzumaci získáme hodnotné vitaminy A, B, C a E. Velmi zajímavé je, že chlorofyl  má hodně podobné složení jako hemoglobin, který je obsažen v krvi. Ne nadarmo se ječmenu přezdívá zelená krev.

Díky ječmenu zpět do formy 

Nejvíce prospěšných živin lze získat z odšťavněné a do jednačtyřiceti stupňů Celsia usušené šťávy ječmene. Takto zpracovaný produkt by neměl pocházet z Číny kvůli velmi špatné kvalitě tamní půdy.

Mladý ječmen pomáhá dodržovat pitný režim, chlorella zase pročišťuje tělo

Ječmen, jak je známo, obsahuje spousty organismu prospěšných minerálních látek, aminokyselin a vitaminů a velké množství enzymů, důležitých pro každý živý organismus. Velice příznivě působí i na kvalitu krve a celkovou vitalitu. Pokud vás tedy trápí chudokrevnost, vyšší cholesterol či zvýšený cukr, zajisté je tím správným pomocníkem, jak se bez léků dostat zpět do formy.

Chlorella pomůže při ekzémech i alergiích

Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní řasa, která má silné detoxikační a při správném dávkování i antibiotické účinky. Navíc umí vyčistit organismus od plísní a těžkých kovů. Řasa napomáhá odstranit chronicky se opakující onemocnění včetně ekzémů, alergií apod.

Související…

Klíčky jsou továrnou na zdraví. Jak si je vypěstovat a použít v kuchyni?
Lukáš Vincour

Chlorella působí v lidském těle jako kartáč, protože obsahuje velmi dobře stravitelnou vlákninu, která čistí játra i střeva. Veganům a vegetariánům poskytuje důležitý vitamín B12, který je obsažen především v živočišných produktech.

Mladší o pár let

Málokdo však ví, že zelené potraviny lze přidávat i do dnes velmi oblíbených smoothie, raw pomazánek, dezertů, ale lze je využít i jako pleťovou masku či obklad na poranění. Moje vlastní zkušenosti se zelenými potravinami jsou vskutku pozitivní a dnes na ně nedám dopustit, proto vám prozradím jedno malé tajemství pro mladistvou a svěží pleť: Rozmíchejte půlku lžičky ječmene s trochou vody, až vznikne hustší zelená hmota. Na 10 až 15 minut si ji naneste na obličej a poté opláchněte. Díky enzymům obsažených v ječmeni budete mít zanedlouho pozitivní ohlasy na váš prozářený vzhled.

 

 

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...