fbpx

Večer již tradičně odstartuje několikachodové ájurvédské menu v podání šéfkuchaře Garyho Wrighta. Jeho hostem se tentokrát stane šéfkuchař restaurace a baru Spices hotelu Mandarin Oriental Stephen Senewiratne

Zveřejněno: 11. 10. 2019

V pondělí 25. listopadu od 17 hodin proběhne v pražské Art & Event Gallery Černá labuť už dvanáctá ájurvédská večeře s atraktivní přednáškou. Tentokrát vystoupí Zuzana Zwiebel s tématem „Jak si vybrat správného ájurvédského lékaře a vhodný resort“. Tím také vyvrcholí její pravidelný nedělní seriál na webu Ayurvedicbreakfast.cz, kde představuje významné ájurvédské lékaře v Indii.

karinzadrick 3 1

Večer již tradičně odstartuje několikachodové ájurvédské menu v podání šéfkuchaře Garyho Wrighta. Jeho hostem se tentokrát stane šéfkuchař restaurace a baru Spices hotelu Mandarin Oriental Stephen Senewiratne, který tvrdí, že inspiraci může najít každý sám v sobě. Těšte se na večer, který vás obklopí ájurvédskou atmosférou ve všech dimenzích. Save your date!

Co se dovíte na přednášce

Také si stále častěji uvědomujete, že na vaše neduhy, problémy a nemoci má výrazný vliv stav vaší mysli? Že vlastně chcete rozklíčovat příčinu toho, proč vás začalo něco trápit nebo bolet? Stále více lidí dnes přemýšlí nad tím, co mohlo způsobit jejich problém, než aby se promptně a bezmyšlenkovitě hnali za každou cenu do nemocnic pro prášky, které sice nemoc utlumí, ale často neodpoví na otázku, jak vlastně vznikla.

ajuverd 3

S vařečkou bude vládnout ájurvédské večeři jako vždy Gary Wright


Jste také jedni z těch, kterým dává smysl kombinovat západní a východní medicínu a dívat se na problém pod lupou celostní medicíny, protože každá věc má přece své dva úhly pohledu? Někdy narazíme na situaci, na kterou klasický západní léčebný přístup zkrátka nestačí. V takové chvíli někteří z nás hledají pomoc ve východních přístupech, které vykazují prokazatelné výsledky, obzvláště v případě léčení či zmírňování chronických potíží.

Proč zrovna ájurvéda

Ájurvéda je jedním z léčebných přístupů, který má staletími ověřené pozitivní účinky na tělo i duši. Takzvaná „nauka o životě“ čerpá z moudrosti našich předků a všemocné přírody, která dokáže najít medicínu téměř na jakýkoli problém. Léčí příčiny a po každém člověku vyžaduje jeho vlastní úsilí ve smyslu „chtít se podívat sám do sebe“, rozklíčovat problém a porozumět svému tělu, duši a mysli. Ale jak si vybrat ten správný ájurvédský resort, abychom se nestali terčem obchodníků s iluzí a těch, kteří se nestydí podvádět naši důvěru a vyprášit nám peněženku? Právě na toto téma bude podzimní ájurvédská akce v rámci tradičního cyklu atraktivních ájurvédských večeří s přednáškou.

Tentokrát bude naším hostem Zuzana Zwiebel, zakladatelka projektů Ayurveda Journals, Ayurveda Trails a Ajurvédské cesty. Zuzana vystudovala asijskou kulturu, geopolitiku a mezinárodní vztahy v Indii a dlouhodobě aktivně zkoumá tradiční ájurvédskou medicínu. Propojuje cestování s léčením a dokáže pomoci s nalezením vhodného ájurvédského lékaře a resortu dle naší konkrétní potřeby. Zajímá vás takové téma? Pak jste srdečně zváni i vy.

Jak bude vypadat ayurvédské menu:

Welcome drink: Chai z podzimního šípku a hřejivého kardamomu.
Předkrm speciálního hosta: Dýňové lassi v nečekaném podání.
Předkrm: Křupavé dosa krekry s různými druhy čatní (hruška & kardamom, mango & tamarind, okurka)
Polévka: Z červené řepy s miso a tamarindem.
Hlavní chod: Zimní Ayurvedic bowl s fazolemi Adzuki, rajčaty, skořicí a černým kardamomem. Podávané s kokosovou rýží, bílým zelím a sýrem paneer. Doladěné rajčatovo-zázvorovým čatní a koriandrovo-kokosovou raitou a posypané restovanými ořechy, klíčky a přelité limetkovou šťávou.
Dezert: Brownies se slaným karamelem & hořkou čokoládou, s jablkovo-vanilkovým a kokosovým krémem.

Související…

Přivítejte jaro a vylaďte si organismus v ájurvédském duchu
Gary Wright

foto: AyurvedicBreakfast.cz, zdroj: AyurvedicBreakfast.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...