vegetariánské jídlo

V pondělí 25. listopadu od 17 hodin proběhne v pražské Art & Event Gallery Černá labuť už dvanáctá ájurvédská večeře s atraktivní přednáškou. Tentokrát vystoupí Zuzana Zwiebel s tématem „Jak si vybrat správného ájurvédského lékaře a vhodný resort“. Tím také vyvrcholí její pravidelný nedělní seriál...

Pokud se vám nechce některý večer strávit dvě hodiny u plotny, a přesto se chcete rodině zavděčit, vsaďte na verzi hummusu, jednoduché pomazánky z cizrny.

Otevřít vlastní restauraci byl její sen už na pražské VŠE. Tehdy ale generální manažerka pražské restaurace Etnosvět Daria Ponomareva netušila, že by mohlo jít o vege restauraci. A svého rozhodnutí nelituje.

V zásadě je jedno, jestli jdete do vinárny na tapas, do hospody na tlačenku nebo do vege restaurace na tofu. Důležité je, abyste si odnesli ten nejlepší zážitek. Někdo alkohol z různých důvodů rád nepije, pro někoho je nezbytnou součástí dobrého jídla, jiní ho berou jako finální doplněk pokrmu....

Určitě by to neměl být cíl, ale existují skutečně vegetariánské restaurace, které si opravdu zakládají na „výhoncích a filtrované vodě“. Etnosvět vlastně původně neměl být vege restaurací. Měl být hlavně přehlídkou mezinárodní kuchyně. Pak ale přišel impulz: Co takhle vege restaurace? Je to přece...

Poznejte svět chutí, který nemá hranic. To je motto, kterým se řídí pražská restaurace Etnosvět. Hosta chtějí překvapit rafinovaností svých jídel a cílem je, aby odcházel s pocitem „wow, tak to jsem nečekal, tady rozhodně nejsem naposledy“. A nejinak tomu bude i na svatého Valentýna.

Kuchaři používají jedlé květy ne jen jako dekoraci, ale třeba i do různých salátů. Nejčastěji se k pokrmům přidávají macešky, fialky nebo cuketové květy. Ty se dají i plnit různými náplněmi a následně péct nebo smažit.

TOP manažeři pražsk é restaurace Etnosvět se zamysleli a podle svých chutí vybrali tři vegetariá nsk é odlehčené recepty pro povánoční dny. Své chutě nám představili generální manažerka Daria Ponomareva , sales a event mana žerka Míša Dvořáková, marketing manager David Leiss a kuchaři Amila s...

Jak mohou nevegetariáni vést vegetariánskou restauraci? To je základní otázka pro TOP manažery pražsk é restaurace Etnosvět. Na naše otázky odpovídají Daria Ponomareva, generální manager, Míša Dvořáková, sales a event manager, a David Leiss, marketing manager.

Rostlinná strava, nejbohatší zdroj vitamínů, minerálů a aktivních enzymů, je jedinečná rozmanitostí chutí, vůní, barev i tvarů. Složení a obsah zdraví prospěšných látek je jedinečný. Stejně tak jsou jedinečná přírodní dochucovadla, která používáme při přípravě vegetariánské stravy.

Podzim a zima jsou jako stvořené k tomu, zavřít se ve vyhřáté kuchyni a uvařit, upéct či jinak vyrobit nejrůznější lahůdky pro mlsné jazýčky. Vyzkoušet něco nového a okořenit svůj jídelníček novými nápady. Inspiraci můžete načerpat v nepřeberném množství krásných kuchařek, které v poslední době...

Andrej Zaitsev je vizionář a ideátor několika projektů, mimo jiné i majitel vyhlášené vegetariánské restaurace Etnosvět. Sám o sobě říká, že jeho život je "jedna velká jízda". Rád se obklopuje skvělými lidmi a nechává se jimi inspirovat. Mimo jiné nám také prozradil, co se mu líbí na veganství,...

Možná budete překvapeni, jak je to jednoduché a jak chutné jídlo vám v restauraci také mohou bez masa nabídnout.

Ať už jste vegetarián či milovník masa, od listopadu máte možnost v rámci speciální výzvy Rozhodovat se srdcem je snadné doplnit svůj jídelníček o zajímavé a zdravé pokrmy, vyzkoušet si, jaké je stát se na 30 dní veganem, dozvědět se víc o etice a ekolologii a získat zajímavé slevy i další výhody.

Jídelníček založený na kapustě automaticky neznamená, že takovýto jedlík je lepším člověkem než jeho kolega dopřávající si steaku. V realitě je však sice menšina, ale nejhlasitěji se vyjadřujících ze salátojedlíků přesvědčena, že jejich ušlechtilý stravovací způsob, který ochraňuje zvířata nebo...

Červené burgery jsou tou správnou volbou, když si chcete trochu odpočinout od masa a zároveň tělu dopřát o trochu víc zeleniny, než jste zvyklí. Konzistence příjemná, chuť dokonalá. Zkrátka nemají chybu!

Na vegany se často valí kritika kvůli tomu, že do svého životního stylu vtahují i svoje ratolesti. Je veganské stravování dětí špatné, anebo je to přirozená alternativa? Mnoho rodičů se bojí, že když budou své děti vychovávat na veganské stravě, nepředají jim takové množství vitamínů a bílkovin....

I bez masa se dají připravit vynikající hamburgery. Nevěříte? Vyzkoušejte tyhle jednoduché variace. Chutnají skvěle a nebude vám po nich těžko.

Žampiony, bílé víno a římský kmín – to je kombinace, která snad nikdy nezklame. Dobrá je do rýže, ale nejvíc stejně chutná zapečená v lasagních. A je to rychlovka!