fbpx

Podívejte se na ty nejlepší a dejte si s námi!

Zveřejněno: 14. 8. 2018

Kdy lépe oslavit sladkou studenou rozkoš, rozplývající se na jazyku, než v epicentru nejteplejšího období v roce? Zkuste dnes zapomenout na vaše oblíbené hipsterské zmrzlinárny, kde vám naservírují kopeček gorgonzolové zmrzliny, odmítněte se podřídit módním trendům, zajděte třeba na ledňáčka a oslavte s námi Den nanuků!

Den nanuků se v Americe slaví každý rok právě 14. srpna. Nanukům se tam říká "creamsicle", v původní verzi se jedná o vanilkovou zmrzlinu na špejli s ledovou krustou s pomerančovou příchutí. Postupem času, jak se nanuky šířily do celého světa, nabývala chladivá dobrota mnoha podob. Vnitřek nanuku už nebývá jen vanilkový, najdeme jej v desítkách variant příchutí, obaleny jsou nejrůznějšími druhy čokolády – a třeba zasypané oříšky, mhm...

Nanuky najdeme v desítkách variant příchutí, obaleny jsou nejrůznějšími druhy čokolády – a třeba zasypané oříšky, mhm...

Dnes máme de facto nepřeberné množství nanuků, se kterými můžeme dnešní den oslavit. Nejrychlejší zřejmě bude zajít do libovolného obchodu a otevřít první mrazicí box, který se nám postaví do cesty.

unilever nanuky

Nejoblíbenější českou značkou je samozřejmě Míša.

misa

Pokud nosíte dlouhé vousy a chodíte do Karlína na pivo, jste maminkou na Mimibazaru nebo jen prostě rádi vaříte a vyrábíte jídlo, můžete si zkusit vyrobit zdravou variantu nanuku sami.

 

Tady je lowbudget varianta, pokud se vám moc nechce ztrácet čas s přípravou.

nanuk lowbudget

A pokud chcete opravdu zaexperimentovat a vyrobit si zdravou domácí pochoutku, můžete se inspirovat třeba tady.

homemade popsicles

Nejlepší recepty najdete na BiggerBolderBaking, klikněte na obrázek.


Na další nápady a podobu těch nejexotičtějších nanuků se můžete podívat v galerii. Tak dobrou chuť! A pošlete nám fotku svého nejoblíbenějšího nanuku. Ty nejlepší zveřejníme na twitteru.

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...