fbpx

Buďte dostatečně pružní, abyste využili všech vznikajících příležitostí

Zveřejněno: 17. 5. 2018

Podle mayské kosmologie vstupujeme do období 1-Ben (Rákos, Kukuřice)-2. Začíná tedy čas, ve kterém máte šanci dát průchod své vášni a učinit velký krok dopředu ve všem, na čem vám doopravdy záleží. Bude to od vás však vyžadovat určitou míru přizpůsobivosti a rozhodnost k činu.

Zeptejte se sami sebe, v jakých oblastech jste příliš zatvrzelí, a kde jste naopak příliš povolní. Posilte oblasti, které potřebují posílit, ale zároveň buďte dostatečně pružní, abyste využili všech vznikajících příležitostí. Když zůstanete věrní své pravdě, ale zároveň se nebude bát přizpůsobit vznikajícím příležitostem, můžete učinit kvantový skok ve všech vašich záměrech.

Související…

Je čas slunce. Dopřejte svému tělu slast a oslavujte v práci
Robert Policar

Jestli se vám povedlo zvýšit své vědomí v období Slunce a dovolili jste si radovat a oslavovat život, měli byste se na nadcházející období Rákosu cítit připraveni. Nastal čas činu a pohybu vpřed. Cvičte jógu, abyste zvýšili pružnost nejen svého těla, ale i své mysli. Nebojte se nových výzev a posilte svou schopnost vzít život do vlastních rukou. Neuvažujte o okolnostech jako o příznivých nebo nepříznivých. Berte věci, lidi a situace tak, jak jsou, a nebojte se na ně reagovat nejlepším možným způsobem. Můžete posílit svou pozici ve všem, na co se zaměříte. Proto vybírejte moudře a uvědomte si hodnoty, na kterých opravdu záleží.

Nebojte se experimentů

Na úrovni těla si uvědomte rovnováhu mezi silou a pružností. Jestli se věnujete jen posilovacím cvikům, začněte se více protahovat. Pokud je vaše tělo příliš povolné, začněte posilovat. Vaše tělo je nástroj, o který byste měli neustále pečovat a hledat pro něj aktivity, které mu přinášejí ozdravný pocit. Cvičte i tehdy, kdy se cítíte ve formě, abyste si tento pocit udrželi. V sexuální rovině se otevřete novým způsobům prožívání a nebojte se experimentovat. Oživíte tak svou energii, a to se může příznivě odrazit na vaší tvůrčí činnosti. Nebojte se nových zkušeností, ale zároveň buďte opatrní, abyste byli věrní své duši. Sexualita je mocný nástroj, který dokáže, jak hluboce léčit, tak i způsobit zranění.

Zkuste udělat přesný opak toho, na co jste zvyklí, abyste se dostali do vytoužené rovnováhy a mohli efektivně projevit vaše pravé schopnosti.

V pracovní oblasti se od vás bude vyžadovat jistá míra přizpůsobivosti. Možná přijde příležitost, která vás bude ohrožovat, protože si budete myslet, že na některé věci nemáte. Zvyšte své sebevědomí a rozvíjejte ho činnostmi, které vás těší. Otevřete se novým možnostem a více naslouchejte svým kolegům. Nebuďte příliš zatvrzelí a nelpěte jen na osvědčených metodách. Život se pohybuje velkou rychlostí, a tak na tuto rychlost v klidu reagujte. Udržte si klid ve své mysli, ale buďte v konstruktivním pohybu. Uvědomte si své myšlenky. Jakou kvalitu mají? Možná se příliš podceňujete, nebo se naopak cítíte povýšení. Pokud něco takového zaznamenáte, zkuste udělat přesný opak toho, na co jste zvyklí, abyste se dostali do vytoužené rovnováhy a mohli efektivně projevit vaše pravé schopnosti.

Prohloubení vztahu

Na úrovni vztahů možná zjistíte, jak na tom doopravdy jste. Máte problém se druhým přizpůsobit nebo se jim přizpůsobujte až příliš? Naučte se říkat lidem „NE“ bez pocitu viny, ale zároveň je zbytečně neodmítejte, pokud jejich nápady budou dobré. Naučte se s druhými spolupracovat, protože tak dosáhnete svých společných cílů rychleji. V blízkých partnerských vztazích se zkuste věnovat činnostem, kterým sice nerozumíte, ale váš partner je miluje. Tím ho víc pochopíte a váš vztah se prohloubí. Nepřizpůsobujte se druhým však příliš, abyste si uchovali svou vlastní jiskru. Když budete příliš povolní, lidé si vás přestanou vážit. Jelikož období Rákosu je především o činech, rozhodněte se ve vztahu iniciovat aktivitu, o které víte, že bude bavit vás oba. Když nebudete dostatečně pružní, můžete zažívat rozčarování a zvyšující se nespokojenost.

Rozvíjejte své komunikační schopnosti tím, že se naučíte naslouchat lidem, kterým nerozumíte. Každý člověk je složitý vesmír sám o sobě.

Na úrovni ducha nastal velmi příznivý okamžik, který však vyžaduje nejen vaši odvahu, ale i jistou dávku flexibility. Pokud se již věnujte některé duchovní praxi, naučte se novou techniku, nebo vyzkoušejte zcela něco nového. Díky tomu zjistíte, jestli nejste příliš dogmatičtí. Zajděte na nějaký seminář, o kterém jste dlouho snili, ale dosud jste nenašli odvahu. Je pro to velmi příznivá doba. Buďte však věrní své minulé cestě, protože bez ní byste nebyli tam, kde právě jste. Když najdete to, co těší vaši duši, můžete očekávat přicházející příležitosti a zázraky. Výsledkem budou různé synchronicity, které jsou znamením, že se pohybujete po správné cestě.

Nastavené zrcadlo

Kombinace znamení Býka, Blížence a 1-Ben (Rákos, Kukuřice) vás bude nutit být přizpůsobivější především ve vašem přístupu k financím a myšlenkám, které zastáváte. Rozvíjejte své komunikační schopnosti tím, že se naučíte naslouchat lidem, kterým nerozumíte. Každý člověk je složitý vesmír sám o sobě. Můžete se inspirovat příběhy druhých i jejich zkušenostmi, pokud budou rezonovat s touhami vašeho srdce. Nebojte se lidem otevřít, stejně jako se nebojte otevřít novým způsobům vydělávání peněz.

Úplněk nastane v úterý 29. května a tím bude završeno i období Rákosu. Možná budete konfrontováni s naprosto odlišnými přístupy k životu, které vám nastaví ostré zrcadlo. To odhalí vaše slabší i silné stránky, které se budou týkat vaší osobní víry. Určití lidé vám mohou rozšířit obzory, stejně jako zpochybnit vaši dosavadní cestu. Uchovejte si svou víru, ale buďte otevření i jiným přístupům. Tak můžete udělat kvantový skok jak ve vašem myšlení, tak na vaší jedinečné duchovní cestě.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Reaguji dostatečně pružně na vznikající příležitosti?
  • Jsem ochoten změnit některé myšlenky, o kterých vím, že mne omezují?
  • Jakým způsobem mohu probudit svou vášeň k životu?
  • Nejsem příliš dogmatický?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Pravidelně posilujte své tělo a cvičte jógu nebo protahovací cviky.
  • Ukažte druhým v práci své silné stránky a posilujte ty slabší.
  • Zkuste se otevřít činnostem, které těší vašeho partnera nebo jiné blízké osoby.
  • Vyzkoušejte nový typ meditace nebo práce s myslí.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...