fbpx

Vlaštovky odlétají před zimou do Afriky. Flowee a tisíce dalších šťastlivců na Dálný Východ.

Zveřejněno: 28. 3. 2018

Dva členové týmu Flowee momentálně pobývají o několik tisíc kilometrů na východ od Prahy, na plážích tropických ostrovů, které omývá fantasticky teplé moře. Přidali se tak k tisícovkám migrujících Čechů všech věkových kategorií, kteří mezi listopadem a dubnem houfně opouštějí zachmuřenou českou kotlinu a odlétají relaxovat do Thajského království.

Čtěte také: 
Jak mě změnilo 80 dní v Asii, píše Lilia Khousnoutdinová
Deset fajnových jobů pro cestovatele

 

Fotografka a spoluautorka grafické podoby našeho webu Ivy E. Morwen nám poslala pár zasněných snímků z ostrova Ko Phanghan. Právě tady se odehrává na nádherné pláži Haad Rin vždy při úplňku Full Moon Party, největší taneční akce v jihoasijském regionu. Zároveň je to ostrov zasvěcený jogínům, reiki mistrům a všelijakým duchovním mistrům a dalším podivínům. A hlavě skvělé kuchyni, butikovým hotýlkům a resortům schovaným pod palmami s výhledem na zelenomodré moře. To z něj dělá zaslíbené místo pro širokou skupinu návštěvníků: od pařmenů přes rodiny s dětmi až po seniory. 

Je to ostrov zasvěcený jogínům, reiki mistrům, všelijakým duchovním mistrům a dalším podivínům. A hlavě skvělé kuchyni, butikovým hotýlkům schovaným pod palmami s výhledem na zelenomodré moře. To z něj dělá zaslíbené místo pro širokou skupinu návštěvníků 

Editor Flowee Jaromír Hasoň se zase vydal na Ko Chang, největší thajský ostrov proslulý sloní populací a pláží White Sand Beach. Teploty přes den kolem čtyřicítky, v noci sladkých pětadvacet. Na pláži tu potkáte úplně všechny, Číňany, Američany, hodně Rusů, Němce... a samozřejmě Čechy. Ale na dovolenou už sem začínají jezdit i Thajci, a to prý čím dál víc.

Kdo nechce celou noc protančit nebo propíjet v rytmu asijského karaoke na White Sand Beach, má vždycky šanci prchnout. A na Ko Changu to jde velice dobře. Stačí si půjčit skútr a poodjet trochu jižněji na Lonely Beach nebo Bailan Beach. Moře bude jen vaše a maximálně ještě pár baťůžkářů.

Pivo od slona

Ceny za ubytování i za pivo jsou nižší než v Chorvatsku. Krásný bungalov s výhledem na moře a veškerým zázemím seženete už kolem 600 korun za noc, půllitr skvělého piva Chang (v překladu slon, jak jinak) koupíte asi za čtyřicet korun. Problém může být ta cesta. Ano, celkem třináct hodin v letadle. Ale není to o něco lepší než třináct hodin v autě? A máte to bez zácpy, tedy bez té na silnicích. Pokud koupíte letenku alespoň dva měsíce dopředu, neměla by cena té zpáteční přesáhnout 15 tisíc. A ještě vám dají v Emirates dobře najíst. 

Čtěte také:
Mráz a hned jaro: Počasí zaznamená další výkyvy, klima se zhorší
Mluvíme rádi o sobě. Dělá nám to dobře tak jako sex

Ale nechceme vás naštvat, protože v Česku má údajně zase začít mrznout. Pro zlepšení předjarní nálady tedy přinášíme pár mood snímků od Ivy, která na ostrově Ko Phanghgan se svým týmem fotila také fashion stories pro několik módních časopisů. Pokud tedy máte oněch 15 tisíc na letenku a aspoň dva týdny volna, neváhejte a vyrazte na Dálný východ!

foto: Ivy Morwen

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...