fbpx

Zveřejněno: 5. 5. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Cib (Sup, Sova). Tento čas je vhodný pro obnovu života ve všech důležitých oblastech. Velkým darem tohoto znamení je schopnost se poučit z chyb prováděných v minulosti. To přináší hlubokou moudrost, která spočívá na pevných základech. Zkuste se i vy ohlédnout zpět a hledejte způsob, jak se vaše nezdary mohou stát tou správnou pomůckou ve tvoření snu, po kterém toužíte.

Co se týče vašeho organismu, je čas na to si uvědomit, jak se ve svém těle cítíte. Máte dostatek energie, nebo jste často unavení? Pokud zjistíte, že něco není v pořádku, tak ihned jednejte a nečekejte, až se nemoc rozvine. Pak by léčení mohlo být příliš zdlouhavé. Rovněž více zkoumejte stravu, na kterou jste zvyklí, a vnímejte, jak se po každém jídle cítíte. Možná zjistíte, že vám již určité látky nevyhovují. Jelikož všichni stárneme, nelze se procesu biologických změn vyhnout. Uvědomte si svůj věk a zjistěte si potřebné informace k tomu, co je pro vás opravdu přínosné.

Na úrovni mysli a pracovních záležitostí se období Supa může projevit jako ukončení nějakého projektu či jeho oživení. V každém případě bude nutné přistupovat k činnosti jinak než dříve. Může vám pomoci technika rekapitulace, která spočívá v tom, že si v mysli projdete to, co jste již prožili, a díky tomu si uvědomili to, co funguje, a to ostatní již nebudete opakovat. Pokud máte obtížné vztahy na pracovišti, bude dobré, když se budete snažit je napravit.

V oblasti vztahů se zamyslete nad tím, jestli neexistuje nějaký důležitý člověk ve vašem životě, kterému jste ukřivdili či se k němu nezachovali hezky. Pokud víte, o koho jde, začněte jednat. Budete muset sebrat odvahu a omluvit se. Poproste druhé o odpuštění a neočekávejte pozitivní ani negativní reakci. Některé vztahy mohou dojít k přirozenému konci a je zcela normální, že nějaký čas můžete cítit smutek. Nebojte se otevřít lásce nové, pokud ta stará definitivně skončila. Možná budete potřebovat určitý čas k regeneraci, ale neskrývejte se příliš dlouho. Naučte se nevinnosti, abyste mohli milovat plně, a zároveň čerpejte ze svých zkušeností, abyste mohli milovat lépe. Za žádnou cenu se však neuzavírejte, protože později byste mohli zapomenout na to, jak své srdce otevřít.

Ve sféře ducha se věnujte kontemplaci. Zkuste rozvinout vnitřní ticho a omezte svou myšlenkovou aktivitu. Uvidíte, že se tak paradoxně zlepší kvalita vašeho imaginárního světa. Zároveň však pěstujte soustředěnou pozornost a rozjímání. Pozorujte hvězdy a učte se o vesmíru. Sledujte let ptáků a přemýšlejte o nich. Celkově prohlubujte své vnímání a zároveň rozviňte své úvahy. Pak se opět vraťte k tiché moudrosti svého srdce. Zrekapitulujte svůj život, abyste se poučili z důležitých zkušeností, které vám dále pomohou na vaší jedinečné cestě.

horoskop sova shutterstock 271221824

Nebojte se otevřít lásce nové, pokud ta stará definitivně skončila. Možná budete potřebovat určitý čas k regeneraci, ale neskrývejte se příliš dlouho.

Retrográdnímu Merkuru odzvonilo

Podle západní astrologie jsme stále v zemském znamení Býka. Jelikož již skončilo období retrográdního Merkura, můžeme si oddechnout. Komunikace je opět jasnější a doprava již není tolik zmatená jako v předchozím měsíci. Můžete začít budovat svůj sen a jít do nových začátků. Podnikněte konkrétní kroky, abyste se mohli těšit z výsledků, které přijdou. Podpořte sílu býka tím, že budete chodit často do přírody na procházky, které vás mohou hluboce léčit. Užívejte si smyslovosti a buďte vášniví. Býk patří k nejvíce sexuálním znamením, protože síla přírody je na vrcholu.

Úplněk ve znamení Štíra nastane ve středu 10. května a již dva dny před tímto datem můžete cítit ve vzduchu silné napětí. Znamení Štíra a Býka patří k nejsmyslnějším znamením, a tak tento čas můžete využít k milostným rituálům, které do vašeho života přinesou jak uspokojení, tak hojnost všeho dobrého, pokud si to budete přát. Zajímavostí je, že Buddha se narodil právě při úplňku ve Štíru, a jeho úkolem bylo najít střední cestu mezi hmotou a duchem. Zdá se, že svůj osud dokonale naplnil.

Obnova a usmíření

Kombinace mayského znamení Cib (Sup, Sova) a Býka přeje kontemplaci a pobytu v přírodě. Lidé se silným archetypem Býka (ascendent, Luna, Slunce) milují ticho, hudbu a peníze. Znamení Cib je smyslné, ale zároveň ctí tradice. Obě dvě znamení spojuje určitá tvrdohlavost, která vychází z prožitých zkušeností a pragmatičnosti. Využijte své schopnosti jednat s autoritami a zaberte se do plnění praktických cílů. Pobývejte více v přírodě a těšte se z darů země. Překonejte v sobě pocity viny a užívejte si života naplno. Buďte však k druhým uctiví a ohleduplní.

Přeji vám, ať se v tomto období prohloubí vaše jedinečná moudrost a své cíle naplníte s klidem a radostí. Ať získáte schopnost doopravdy odpustit a vaše vztahy se stabilizují. Máte šanci v tomto třináctidení svůj život obnovit ve všech oblastech. Neztrácejte příliš čas při pohledu do minulosti, ale utvářejte svou budoucnost a těšte se z přítomnosti.

horoskop sova shutterstock 382340017

Buďte k druhým uctiví a ohleduplní a urovnejte neharmonické vztahy. Naučte se odpouštět a brát lidi, jací jsou.

Doporučené otázky pro toto období:

• Kdybych měl něco začít, co bych dělal dnes jinak?
• Jsem připraven učinit potřebné změny pro obnovu dosavadního vztahu?
• Jsem připraven pro nový vztah?
• Co mi říká mé tělo?
• Jaký druh meditace mi vyhovuje nejvíc?

Doporučené aktivity pro toto období:

• Zkontrolujte si svůj zdravotní stav vzhledem ke svému věku.
• Napište si svůj životopis.
• Zrekapitulujte si své dřívější milostné vztahy a odpusťte svým minulým partnerům.
• Pozorujte se, ale nic nehodnoťte.
• Omezte svou myšlenkovou činnost a vnímejte jen své srdce.

 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...