fbpx

Pokud i vám záleží na životním prostředí, ale přesto si chcete užívat radost z cestování a poznávání nových míst, je cyklistika tím správným výběrem přímo pro vás

Zveřejněno: 18. 6. 2019

Období plné sluníčka a tepla už je konečně tady, takže nastal čas začít si pořádně užívat. Co takhle tentokrát vyrazit na výlet bez auta a zvolit variantu šetrnější k přírodě? Jízda na kole je perfektní způsob, jak se odreagovat.

Šetrné k planetě

Otázka ekologie a udržitelnosti se ve společnosti rozebírá čím dál tím častěji. Je to pochopitelné, protože jako lidstvo jsme se k naší matičce Zemi nechovali zrovna nejlépe. Pokud i vám záleží na životním prostředí, ale přesto si chcete užívat radost z cestování a poznávání nových míst, je cyklistika tím správným výběrem přímo pro vás.

Až se se svým parťákem po celém dni podíváte na cyklocomputery, kde uvidíte počet kilometrů, budete nadšení.

Mimo to, že nevypouštíte do atmosféry žádné jedovaté výfukové plyny, má tento způsob cestování další výhody. Všechny lokality nejsou snadno dostupné a autem tam jen tak neprojedete. V takových momentech není nic lehčího než nasednout na jízdní kola, popadnout cyklistické batohy a hurá do přírody. Kromě svačinky a lahve s vodou tam klidně poskládáte i deku a můžete si dopřát příjemné odpoledne třeba s piknikem u vody.

Snadněji do kopce

Někdo by mohl namítnout, že je jízda na kole namáhavá. Jasně, jde o pohyb, tak musíte očekávat nějaký výdej energie. Každopádně je třeba myslet také na to, jak je cyklistika prospěšná našemu zdraví. Pohyb na čerstvém vzduchu dělá lidem dobře jak po fyzické stránce, tak po té duševní. Věřte, že až se se svým parťákem po celém dni podíváte na cyklocomputery, kde uvidíte počet kilometrů, budete nadšení.

Pro ty, co by si přáli méně šlapat, existuje spása v podobě elektrokola. V tomto případě vám totiž s pohybem bude pomáhat baterie a vy se tolik nenadřete, což je fajn třeba v kopcovitých terénech. Široký výběr nabízí například značka CYKLODISKONT. V nabídce má mimo jiné všechny nezbytnosti pro cyklistiku a taktéž dětská kola. Vést děti k pohybu už odmala je to nejlepší, co pro jejich budoucnost můžete udělat.

Související…

Tlačíme na EU, abychom mohli zvýšit rychlost elektrokol, říká šéf ekola.cz
Milada Kadeřábková

foto: Cyklodiskont, zdroj: Cyklodiskont

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...