fbpx


Zveřejněno: 22. 3. 2017

Vy, vaše děti a dva odborníci, kteří jsou špičkami na hledání silných stránek. O tom je náš pořad. Na co jste se ptali nejčastěji, odpovídají globální stratég a kouč Jan Mühlfeit a spoluautorka projektu Odemykání dětského potenciálu Kateřina Novotná. 

1. Co je Odemykání dětského potenciálu za projekt?

"Náš seminář je zaměřený na děti ve věku 10-14 let. V nejbližší době však plánujeme i kurzy pro středoškoláky a pro žáky z prvního stupně základní školy. Samotné setkání probíhá tak, že si děti zpracují psychometrické testy a z nich jim vyjdou tři základní talenty, které je charakterizují a s nimiž poté pracujeme. Dopolední část je teoretická a odpolední praktická, kde se snažíme dětem i rodičům přiblížit jejich konkrétní výsledné talenty," vysvětluje lektorka Kateřina Novotná. 

2. Je možné pozorovat talent už u malých, předškolních dětí? 

"Ano. U svých dětí jistě můžete vidět, že s některou hračkou si hrají a i když na ně mluvíte, či křičíte, vůbec vás nevnímají. V takových okamžicích potomek cítí, že na to má talent. Protože věci, které ho nabíjejí a dávají mu energii, jsou jeho silnou stránkou," říká Jan Mühlfeit. 

3. Kdy děti podávají nejlepší výkony? Jak to poznat? 

"Uvedl bych příklad - čtyřletý chlapec staví z Merkuru a je to relativně velice těžká stavba, ale protože má na to ohromný talent, tak ho to baví a přestává vnímat čas. Bezmyšlenkovitý stav, kdy člověk podává nejlepší výkony nazýváme flow. Znamená to, že maximálně využívá to nejlepší co v něm je. Takhle to funguje i u olympijských vítězů, byznysmenů, zpěváků, ale úplně stejně to platí i u malých dětí. Pokud jim dovolíte být samy sebou a využívat jejich přirozený talent, mohou být ve flow po celý svůj život. Dovolte svým dětem, aby odemkly svůj potenciál," radí závěrem Jan Mühlfeit. 

Zajímá vás něco ohledně potenciálu vašich dětí? Zasílejte své dotazy na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Ty nejlepší necháme zodpovědět.

Jsme na Festival Evolution

Chcete se s námi setkat naživo? Navštivte největší festival osobního rozvoje ve střední a východní Evropě - Festival Evolution. Naše vystoupení najdete zde

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...