fbpx

Díky projektu Ecoblog, za kterým stojí na ekologii a zdravý životní styl zaměřující se bloger Radek, se teď máme možnost podívat i pod pokličku projektu o zdravém stravování

Zveřejněno: 8. 6. 2021

Nemusíte trpět ortorexií (chorobnou posedlostí zdravou výživou), abyste hledali inspiraci ohledně zdravého stravování. Problémem dneška je to, že jako odborník na zdravé stravování se cítí téměř každý. Vybrat si pak mezi protichůdnými názory, a to nejen mezi laickými, ale i odbornými, nemusí být vůbec snadné. A zrovna my můžeme mít smůlu, že sáhneme vedle. Jak si tedy stojí poměrně dobře známý projekt Jíme zdravě? Jeho aktuální recenzi přinesl Ecoblog.

Díky projektu Ecoblog, za kterým stojí na ekologii a zdravý životní styl zaměřující se bloger Radek, se teď máme možnost podívat i pod pokličku projektu o zdravém stravování. Recenze Jíme zdravě je vlastně představením toho, co tento projekt nabízí. Dnes je již poměrně rozsáhlý a kdo jej nezná, nemusí si být jist, co od něj čekat, ani jestli patří mezi ty skutečně kvalitní. Radek hned na začátku vysvětluje, o co vlastně v projektu Jíme zdravě jde. Tento projekt 10 kuchařek, stovek receptů a dvou kurzů má rovněž vlastní e-shop s kuchařským náčiním a textilem.

V první řadě se recenze zaměřila na představení dvou online kurzů: Zdravé a chutné vaření a Nutriční výživa pro začátečníky.

Prvním kurzem s názvem Zdravé a chutné vaření provází šéfkuchař Robert Lustig. Naučí nás vše od práce s nožem, správné přípravy zeleniny, jednotlivých druhů masa, ale třeba i správně pracovat s vejci, udělat hodnotný vývar a prozradí řadu tajemství ohledně dochucování. Tento 65minutový online kurz má deset lekcí a 18 videoreceptů. Stojí za investici 399 Kč? To vám napoví recenze na Ecoblog.

Druhý online kurz Nutriční výživa pro začátečníky by se snad měl povinně vyučovat. Jeho obsah se totiž hodí jako základ naší znalostní báze ohledně zdravého stravování. Jak si s obsahem kurzu poradila biochemička Michaela Bebová? Makroživiny, cukry a sladidla, glykemický index, lepek, pitný režim, detoxikace, výpočet denního příjmu, etikety na obalech a mýty ohledně zdravého stravování – to jsou témata, kterým se její kurz na Jíme zdravě věnuje.

Radek se podrobně věnuje i 10 kuchařkám, které projekt Jíme zdravě nabízí.

Podle autorů projektu vaří podle kuchařek Jíme zdravě již 200 000 rodin. Radek zjistil, že tou nejúspěšnější je kuchařka Jíme zdravě do 30 minut. Lidi prostě stojí o rychlé vaření. Chtějí jíst zdravě, ale netrávit u přípravy pokrmů, ani těch zdravých, drahocenný čas. Tato kuchařka je hitem i proto, že nabízí porce v průměru za 25 Kč. Takže zdravé stravování není synonymem pro drahé, i když si to dnes mnozí myslí.

Bude nám s Jíme zdravě chutnat?

Radek si myslí, že určitě. I proto v recenzi na Ecoblog zdůrazňuje, že zdravě si (ne)upečete i vosí hnízda (tento slavný dezert se nepeče). Výhodou kuchařek jsou nádherné fotografie pokrmů, díky kterým dostane na zdravou stravu chuť i vyznavač poněkud méně libových pokrmů. Určitě se nechte Radkovou recenzí Jíme zdravě inspirovat, ať víte, jestli si kuchařky zakoupit, pokud ano, které, nebo zdali si nekoupit hned set všech deseti kuchařek.

Související…

Bez masa a bez mléka: BBC rozebírá, zda veganství může zachránit planetu
Kateřina Hájková

foto: Ecoblog, zdroj: Ecoblog

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...