fbpx

Při spolupráci na dálku je klíčem k úspěchu naladit všechny ve firmě na stejnou vlnu. A s touto výzvou si lze poradit díky řešení eWay-CRM

Zveřejněno: 8. 3. 2021

S hromadným přechodem na home office se celý svět smiřuje téměř rok. Tento dříve vyhledávaný benefit se ovšem po onom roce některým už omrzel a není divu. Stále stejné prostředí, děti, které nedají chvilku klid, a naopak chybí možnost prohodit pár slov s kolegy vedle v kanceláři. Většina lidí se práci v domácnosti snaží přežít po dobu nezbytně nutnou. Současnou situaci přitom lze obrátit ve svůj prospěch. Jak ze strany firem, tak jejich zaměstnanců.

Je to šance vyměnit pronájem drahých kanceláří za software, který si s problémy spolupráce na dálku poradí. Je přeci rok 2021. Nemělo by být jedno, jestli pracujete doma, v kanceláři nebo sedíte ve VIP lóži na fotbale? Dokud bude jeden kolega používat tištěný zápisník, druhý Outlook a třetí mobil, budou vždycky závislí jeden na druhém.

A právě tento problém řeší eWay-CRM. V tomto řešení najdete všechno, co potřebujete pro práci, bez čekání na odpověď kolegy, který pracuje doma a zrovna se musí starat o děti. Na co je tedy potřeba se zaměřit při nastavení online spolupráce? A jak vám v tom eWay-CRM může pomoci?

1. Firemní úkolovník

„Co musím dnes všechno stihnout? A co jsem to včera slíbil šéfovi? Vzpomeň si, vždyť je to na tom růžovém lístečku nalepeném v práci na monitoru.“ Pokud máte nařízený home office, možná jste se v této situaci našli.

Je to taková veliká firemní nástěnka, na které si každý vyjede jen to svoje.

eWay-CRM namísto lístečků nabízí sdílený úkolovník. Stačí se do něj podívat a vidíte všechno, co musíte dnes udělat. Anebo se vám úkol připomene sám. Jestli si ho s potěšením odškrtnete nebo odložíte na zítra, už záleží jen na vás. Je to taková veliká firemní nástěnka, na které si každý vyjede jen to svoje. Ať už v práci, na home office nebo v mobilu. A lístečky? Můžete si je nechat na praktické vzkazy typu „mimo provoz“ nebo „bábovka pro milé kolegy“...

2. S klienty na jednom místě

„Haló, Tomáši, už ti poslal klient tu objednávku? Za chvilku musím začít vařit oběd a chtěl jsem to ještě vyřídit. Super, tak mi ji prosím přepošli, ať to stihnu. Manželce už kručí v břiše.“ I takto může dnes vypadat konverzace dvou manažerů. Co když ale zrovna teď vaří oběd Tomáš a vy se mu nemůžete dovolat vůbec?

S eWay-CRM si nemusíte nic přeposílat. E-maily se umí automaticky ukládat do sdílené databáze a samy se třídit po klientech nebo po zakázkách. Kdykoliv se tak můžete kouknout, jestli už Tomášovi objednávka přišla. Je to fajn, když se nemusíte neustále navzájem uhánět.

3. Tak pracují, nebo nepracují?

Každý šéf si čas od času klade tuto otázku a ne, že ne. V kanceláři je to jednoduché, stačí obejít stoly, ale na home office je to něco jiného. To, že někdo neodpovídá, ještě nemusí znamenat, že se fláká. Třeba pracuje večer. Kdo ví. Tady je prostor pro otřepané heslo „důvěřuj, ale prověřuj“ v praxi.

V Docházce si můžete vyjet, kolik času kdo strávil prací, a jestli vás zajímají peníze, tak v modulu Doklady najdete, jak vám přibývají objednávky. Je to snadné.

Nezáleží, jestli se jako šéf koukáte na počet telefonátů, množství zpracovaných objednávek nebo patříte mezi ty osvícené, kteří razí teorii „dej jim volnou ruku a oni se ti odvděčí“. V eWay-CRM si vždycky vyberete.

V HUBu najdete podrobnou frontu všech aktivit, jako jsou telefonáty, poznámky, objednávky nebo e-maily. V Docházce si můžete vyjet, kolik času kdo strávil prací, a jestli vás zajímají peníze, tak v modulu Doklady najdete, jak vám přibývají objednávky. Je to snadné.

4. Mám doma slabý internet

Pokud si doma nepotrpíte na rychlý internet, nevadí, s eWay-CRM ho nepotřebujete. Vlastně ho nepotřebuje vůbec. Řešení funguje totiž i offline, a jakmile připojení naskočí, všechno se samo zpřístupní ostatním.

Takže pokud vám děti paří onlinovky nebo koukají na HBO, slabý internet neřešte. Naopak chvilku klidu můžete využít ke zpracování nějakého úkolu.

Čas na změnu

Pokud jste už unavení ze spolupráce na dálku, protože každou chvíli na něco nebo na někoho čekáte a pak kvůli tomu naopak nestíháte, je čas na změnu.

S eWay-CRM je týmová spolupráce hračka. Vyzkoušejte eWay-CRM Premium na 30 dní zdarma nebo si zarezervujte online prezentaci na míru.

Související…

Systém eWay-CRM dokáže klienty nejen udržet, ale i hýčkat, říká Jan Lalinský
Klára Kutilová

foto: Shutterstock, zdroj: eWay-CRM

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...