fbpx

Dojmy jsou iluze, ale správná věda stojí na tvrdých datech: kuřáci marihuany mají víc sexu než ti, kterým konopí nic neříká.

Zveřejněno: 16. 9. 2018

Podpůrné léčebné účinky konopí jsou potvrzeny již tolika vědeckými studiemi, že o nich dnes kromě čtenářů Aeronetu, bojovníků proti chemtrails a fanoušků Tomia Okamury nepochybuje snad nikdo. Že pomáhá uvolnit křeče a funguje proti bolesti líp než většina komerčních analgetik (navíc bez vedlejších účinků) je již dobře známé, stejně jako fakt, že po trávě vám prostě bude více chutnat. Věděli jste ale, že marihuana má skvělé afrodiziakální účinky a sex po ní je – prostě lepší?

Související…

Hledáte smysl života? Možná ho najdete… V sexu
Kateřina Hájková

Kuřáci konopí jsou – alespoň podle většinově přijímané představy – tak trochu líní. Což není sám o sobě takový problém, horší je, že to má údajně platit i o sexu – kdo kouří, tomu se prý moc nechce. Tohle klišé ovšem vyvrací studie, publikovaná v časopise Journal of Sexual MedicineJejí závěry nepřipouštějí pochybnosti: kuřáci marihuany souloží o 20 % častěji než ti, kteří konopí nekouří.

Čísla hovoří jasně

Tým vědců ze Stanfordu analyzoval údaje o 28 000 ženách a 22 000 mužích. Dospěl k několika závěrům: neexistuje důkaz o tom, že konopí snižuje libido, a užívání marihuany nemá vliv na sexuální pud. „Časté kouření marihuany neovlivňuje ani sexuální výkon, ani motivaci,“ říká Michael Eisenberg, jeden z autorů studie a odborný asistent na Stanfordu, v oficiálním prohlášení. „Když už, tak zvyšuje koitální frekvenci.“ Opět přeložím: máte více sexu. 

Korelace je nepopiratelná, kauzalita nepotvrzená, ale čísla hovoří jasně: kuřáci marihuany souloží o 20 % častěji než ti, kteří konopí nekouří.

Abychom byli přesní: studie nijak nepotvrzuje souvztažnost mezi marihuanou a sexem – neexistuje konkrétní proces, který by nastartovalo kouření jointů a na jehož závěru by byl sex. Ale výsledky tomu opravdu velmi silně napovídají. Jinými slovy: korelace je nepopiratelná, kauzalita je nepotvrzená.

shutterstock 719084350 cannabis sex

Čemu už v dnešní době fake news věřit jinému než tvrdým výzkumným datům? 20 % navíc je 20 % navíc, tečka.


„Tento trend se ukazuje u lidí obou pohlaví a všech ras, věkových skupin, s jakoukoliv úrovní vzdělání, příjmových skupin, náboženství, zdravotního stavu, v manželství či svobodných, bezdětných či děti majících,“ říká Eisenbert. 

Nedá se to zastavit

Jiná studie, publikovaná v roce 2017, zjistila, že 68 % žen, které si před sexem zapálilo jointa, mělo ze sexu větší potěšení. Podle zprávy OSN "World Drug Report" užívá konopí globálně 238 milionů lidí. Desítky zemí na celém světě už konopí legalizovaly, spousta dalších se na to chystá, OSN bude jednat o změně právního statusu (čti: zvýšení dostupnosti) konopí. Nejdůležitějším ukazatelem je ovšem něco zcela jiného: do konopí začaly investovat velké alkoholové společnosti

Jak již bylo řečeno: kauzalita nebyla prokázána. Ale jedna věc je jistá: kouření marihuany rozhodně váš sexuální život nezmění k horšímu. Dávejte si ale pozor - marihuana je droga, stejně jako například alkohol, a když to přeženete, budete mít problém. Platí klasická poučka: všeho s mírou!

zdroj: ThisInsider

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...