fbpx

Stres před Vánoci? Vzhledem k tomu, že má jít o svátky klidu, tak tu nemá místo. Ani pokud ještě nemáte žádné dárky. Nejlepší jsou totiž stejně ty zážitkové a ty pořídíte klidně 24. 12., tedy na Štědrý den. A klidně až odpoledne

Zveřejněno: 14. 12. 2021

Schválně, vybavíte si nějaký hmotný dárek, který jste k Vánocům dostali před lety? Nemyslíme teď žádný brutální dárkový přešlap, kterým bavíte okolí ještě dodnes. Moc toho nebude, že? Pokud chcete darovat něco, na co se nezapomíná, doporučujeme zážitky. Ty se po prožití stávají součástí identity obdarovaného a to už do kouta neodložíte. A navíc je pořídíte klidně ještě na Štědrý den ve formě e-poukazu. Win-win.

Proč jsou zážitky tak skvělé?

Hédonická adaptace funguje ve všech sférách. Ať máte sebevětší radost, za pár dní si zvyknete a z dárku se stane běžná součást vašeho života. Tenhle jev má na svědomí to, že si po určitém čase zvykneme i na velmi negativní události v životě. U vánočních dárků ale chceme, aby jen tak nezapadly do rutiny.

Jeden nedá dopustit na adrenalin, jiný si radši užije klídek na masážním lehátku. Zážitků je naštěstí na výběr tolik, že potěšíte opravdu každou povahu.

A přesně to umí zážitky, které z nás vykřešou radost hned několikrát. První vlnu nadšení si obdarovaní užijí při rozbalování, další pak během samotného zážitku. A samozřejmě je během toho provází ještě příjemné těšení. Ale ani poté zážitek nikam nezmizí, pozitivní emoce se vyplaví, kdykoli o něm bude dotyčný vyprávět. Je to prostě dárek na celý život.

Na poslední chvíli a nikdo to nepozná

Při rozbalování zážitkového poukazu nikdo nebude řešit, jestli jste ho pořídili s půlročním předstihem, nebo na něm ještě neuschla barva z tiskárny. Zrovna tady se snad i pozdější koupě vyplatí, protože základní platnost poukazu je jeden rok.

pr clanek adrop 4

Pokud ovšem chcete poukaz předat v dárkovém balení, jako je například dřevěná bedna s páčidlem, je lepší nečekat na poslední chvíli, ale nechat si na doručení do Vánoc pár dní rezervu.

Potěší bez ohledu na pohlaví, zájmy a věk

Jeden nedá dopustit na adrenalin, jiný si radši užije klídek na masážním lehátku. Zážitků je naštěstí na výběr tolik, že potěšíte opravdu každou povahu. Je libo adrenalinovou klasiku v podobě bungee jumpingu nebo tandemového seskoku padákem? A co se stát na den ošetřovatelem v zoo nebo si vyzkoušet sokolničení na vlastní kůži? To není zdaleka všechno.

Vybírat můžete z degustačních zážitků pro gurmány nebo třeba z auto-moto zážitků, které probíhají na silnicích i v drsném terénu a potěší každého automobilového nadšence. Únikové hry jsou zase nejlepší volbou pro všechny, kteří milují hádanky okořeněné špetkou dobrodružství.

Jízda tankem, kurz přípravy čajů nebo třeba výuka boje se světelnými meči. Zažít se dá spousta věcí – i to, co by vás možná ani ve snu nenapadlo. Hlavně se nenechte ochromit rozhodovací paralýzou, na usnadnění výběru slouží dárkový průvodce, se kterým vyberete ten nejlepší vánoční dárek jak pro drahou polovičku, pro babičku, tak třeba pro děti.

Univerzální poukaz to jistí

Co pořídit těm, u kterých si nejste tak jistí, co jim udělá radost? Peníze v obálce jsou neosobní. Raději darujte univerzální poukaz na zážitek. Vyberete jen hodnotu, zbytek už je na obdarovaném. Zážitková agentura Adrop.cz nabízí na 600 zážitkových dárků, ze kterých si vybere opravdu každý. Kdyby si obdarovaný vybral levnější zážitek, není problém to nakombinovat s dalším. V opačném případě si pak rozdíl doplatí. Poukaz platí 12 měsíců, takže na využití dárku bude dost času.

Tak šťastné a zážitkové!

Související…

Proč je darování zážitku zážitkem i pro darujícího
Komerční článek

foto: Adrop.cz, zdroj: Adrop.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...