fbpx

Zatímco zájezd koupený na poslední chvíli je nutné ihned zaplatit, na first minute dovolenou je dostatek času si našetřit. Obvykle stačí uhradit jen minimální zálohu a zbytek doplatit až později

Zveřejněno: 14. 2. 2020

Pokud se už nemůžete dočkat slunného počasí, pak si léto přivolejte včasným nákupem vysněné dovolené. First minute akce jsou v plném proudu, tak proč čekat na poslední chvíli na to, co na vás zbude? Víte, proč je lepší vsadit na včasný nákup a nevyčkávat na last minute nabídky?

1. Je z čeho vybírat

Máte jasnou představu o letní dovolené? Vidíte se na pláži s drinkem v ruce na Mallorce? Rádi byste v létě strávili alespoň týden na Sicílii? Pokud si zájezd nezarezervujete včas, můžete na své plány zapomenout.

Dalším důvodem, proč se nevyplatí otálet, je výrazná sleva, se kterou jsou first minute dovolené nabízeny.

Ve first minute nabídce je z čeho vybírat, a to nejen co se dovolenkové destinace týká, dle svého si budete moci rozhodnout i o typu ubytování, vybavení hotelu, stravování, dopravy, odletu a o mnohých dalších parametrech, jež se týkají vaší dokonalé dovolené.

2. Dostatek času na plánování

Na léto ještě nemáte žádné plány? Víte ale, že dovolenou u moře si ujít nenecháte? Už nyní se začněte poohlížet po nabídkách cestovních kanceláří. Cenově výhodné zájezdy vás jistě navnadí a pomohou vám s plány na léto. Navíc si díky včasnému nákupu dovolené budete moci s předstihem naplánovat i dovolenou v práci, vyřídit potřebné formality (cestovní pas, vízum, pojištění atd.) a nakoupit všechny nezbytnosti.

3. Dovolená se slevou

Dalším důvodem, proč se nevyplatí otálet, je výrazná sleva, se kterou jsou first minute dovolené nabízeny. Za včasný nákup můžete ušetřit až 30 % z celkové ceny. Stačí si tak vyhledat zájezd, který vám bude vyhovovat, a zarezervovat ho.

Důvodů, proč se nevyplatí vyčkávat, je celá řada, především ale s včasným nákupem máte jistotu, že odletíte, u last minute nabídek tomu tak v posledních letech už není.

Pozitivem navíc je, že i speciální nabídky dovolených jsou k mání na internetu, nejste proto odkázáni pouze na cestovní kancelář ve vašem městě.

4. Čas na zaplacení

Zatímco zájezd koupený na poslední chvíli je nutné ihned zaplatit, na first minute dovolenou je dostatek času si našetřit. Obvykle stačí uhradit jen minimální zálohu a zbytek doplatit až později, díky tomu váš rodinný rozpočet nezapláče a hravě si s poměrně velkým letním nákladem poradí.

5. Lákavé bonusy navíc

Dárek k nákupu vždycky potěší, kromě bohaté nabídky a výrazné slevy se tak můžete těšit na bonus navíc. Obvykle cestovní kanceláře nabízí:

  • fakultativní výlet zdarma
  • letenku či ubytování pro dítě zdarma
  • výhodné cestovní pojištění
  • pojištění storna
  • parkování u hotelu bez poplatku
  • možnost změnit termín, popřípadě destinaci několik dní před plánovanou dovolenou

Důvodů, proč se nevyplatí vyčkávat, je celá řada, především ale s včasným nákupem máte jistotu, že odletíte, u last minute nabídek tomu tak v posledních letech už není. Velmi často se totiž z minimální nabídky jen těžko vybírá, a pokud se přeci jen nějaký dobrý zájezd objeví, obvykle je během chvilky pryč.

Související…

Tři důvody, proč v zimě vyrazit na dovolenou do Dominikánské republiky
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: cKlub

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...