fbpx

Zveřejněno: 5. 10. 2017

Možná to znáte i vy. Máte sraz s kamarádem nebo kamarádkou, naplánovali jste si nákupy a kávu. Cítíte se báječně, jste ve skvělém rozpoložení a na společné setkání se těšíte. Ovšem domů odcházíte s bolestí hlavy, bez energie a se špatnou náladou. S velkou pravděpodobností jste měli tu čest a potkali jste energetického upíra.

Každý z nás má svou energii, kterou získává energetickými kanály ze svého okolí. Energie je totiž všude kolem nás. A je jen na nás naučit se své energetické kanály rozšiřovat a vědomě do nich tuto energii vpouštět. Naučit se ji ovládnout, vytěžit a využít. Ovšem problém je právě v tom, že ne každý to dokáže. Mnohem snazší je získat energii cizí, a tedy již ovládnutou. A právě toho využívají energetičtí upíři. 

Obecně by se tedy dalo říci, že energetičtí upíři jsou lidé se slabou energií. Lidé, kteří hladoví po energii a pro svou existenci potřebují přísun energie někoho jiného. Když jejich vlastní vnitřní síla, potřebná k normálnímu fungování, klesne na existenční minimum, pociťují nutkavou potřebu jejího doplnění. A jak ji doplní? Vysají ji z někoho jiného!

unava shutterstock 324951470

Energetičtí upíři jsou lidé, kteří mají málo své vlastní energie.

Zaútočil na vás upír?

Lidé, kteří z druhých, většinou nevědomky, vysávají pozitivní energii, jsou všude kolem nás. Jejich negativní povaha nemusí být na první pohled vůbec patrná. Naopak mohou působit velice charismaticky a společensky. Z počátku se v jejich přítomnosti můžete cítit dobře, dokážou vás zaujmout, jejich příběhy jsou zábavné a plné napětí. Avšak velmi brzy si uvědomíte, že je s nimi něco špatně. V tu chvíli věnujte pozornost svým pocitům a rozhodně je neignorujte. Zaměřte se na své fyzické reakce při i po setkání s nimi.

Pokud vás bolí hlava, vaše svaly jsou napjaté, jste podráždění a ve špatné náladě, vidíte vše negativně nebo se cítíte zmatení, propadáte depresi, bolí vás v zádech, v oblasti šíje nebo na prsou, máte zastřené vědomí a nedokážete vymyslet ani to, jak se dostanete domů, je pravděpodobné, že člověk, se kterým jste trávili svůj čas, je energetický upír.

Jak je poznáte?

Mezi tyto lidi patří především ti, co si neustále na něco stěžují. V jejich společnosti se nedostanete ke slovu, nikdy nezavřou pusu. Vše přehnaně dramatizují a přehánějí. Jsou to přesně ti lidé, kterým každý (dle jejich mínění) ubližuje, které nikdo nemá rád a nikdy jim nikdo nepomůže. Vždy se staví do pozice oběti a v ostatních se snaží vyvolat pocit viny. Citové vydírání je tedy na jejich denním pořádku. Jejich stěžování nebere konce, ale nikdy neudělají nic proto, aby svůj aktuální a neutěšený stav nějak změnili a zlepšili. Všeho se snaží dosáhnout manipulací, rádi šíří pomluvy a časem jsou až dotěrní. Po světě se pohybuje hned několik typů energetických upírů a každý má jiné vlastnosti i projevy.

Sobec – je zvyklý vždy vše dostat, ale nic nevrací zpět.

Milovník – je člověk, který své činy maskuje láskou. Nechá vás, abyste se do něj zamilovali, a pak využívá vaši energii.

Lísavý upír – naladí se na vás, rozpozná vaše slabiny, vkrádá se vám do duše. Je vtíravý a rád se pohybuje v blízkosti jiných lidí. Rád se k někomu tiskne a lidí se dotýká více, než je jim příjemné.

Manipulátor – rád využije vašeho pocitu viny a vašeho soucitu. Vyhledá vás v případě, že jste otevření poddat se cizímu osudu a chcete pomáhat. Jakmile ho politujete, naváže se na vás a vysaje z vás energii.

Provokatér – nejagresivnější typ upíra. Bez rozmýšlení přejde do útoku a vyvede vás z rovnováhy. Chce, abyste ztratili nervy, a čeká na vaši reakci. A není vůbec důležité, jaká bude (hrubost, strach, rozčílení, pláč), protože každá z těchto reakcí přichází vhod. 

shutterstock 260564570

Tipů, jak se před upíry bránit, existuje hned několik. Nejefektivnějším způsobem je ale bezpochyby podobné lidi ze svého života vyloučit.

Jak se chránit před energetickým upírem?

V první řadě je důležité, abyste takového člověka rozpoznali a uvědomili si, že když jste s ním v kontaktu, ztrácíte energii. Úplně nejlepší volbou je přestat se s takovými lidmi stýkat. Ovšem ne vždy je to možné, a i když se tak rozhodnete, může se stát, že i tak daného člověka čas od času potkáte.

Jak se v jeho přítomnosti zachovat?

Usmívejte se a nenechte se do jeho hry zatáhnout. Jakmile si začne „tu svou“, nereagujte nebo naopak zareagujte opačně, než dotyčný očekává. Pokud je vám rozhovor nepříjemný, klidně se omluvte a odejděte.

Držte si odstup a pokuste se vyhnout očnímu kontaktu, pokud je to jen trochu možné.

Zkuste si uvědomit, odkud negativita daného člověka pochází. Je nespokojený v práci, má nízké sebevědomí, jeho soukromý život za nic nestojí? Pokud objevíte příčinu jeho negativity, snáze pochopíte člověka samotného a také to, že jeho negativní chování je odrazem jeho samotného a není odrazem toho, čím jste vy.

Pokuste se rozhovor stočit na jiné, hezké téma. Jakmile se dostanete ke slovu, zeptejte se, co hezkého dnes prožil. Některým lidem vůbec nedochází, jak negativní jsou, a když stočíte téma z negativního na pozitivní, kolikrát si to sami uvědomí.

Distancujte se od problému bez ohledu na to, jak moc byste si ho přáli vyřešit. S energetickým upírem v zádech se vám to nemůže podařit. Pokud na vás stále tlačí, jen mu dejte najevo, že věříte, že správné řešení problému najde sám.

Vybudujte si clonu a zabalte se do zlatého světla. Možná se vám bude zdát tato technika poněkud „šílená“, ale věřte, že pomáhá. Pokud budete cítit, že je vaše energie v ohrožení, představte si kolem sebe zlatou bublinu, která vás ochraňuje před útokem upíra.

Naučte se pomyslně odrážet útok. Pokud k vám někdo vysílá negativní slova, je na vás sprostý nebo pohrdavý, pomyslete si nebo potichu řekněte: „Pravé slovo jenom v pravou chvíli.“ A pokud vás někdo uráží, velmi potichu mu řekněte: „Co je tvoje, vezmi si zpátky.“

shutterstock 606121190

Nejhorší je, když je energetickým upírem váš partner. Jeho vlivu se můžete zbavit například tím, že budete nosit něco, co vám daroval.

Když je upírem váš partner...

Sice se říká, že láska hory přenáší, ale v tomto případě doporučuji velkou obezřetnost. Žít s energetickým upírem v jedné domácnosti je velice náročné. Málokdo si takového člověka zvolí za životního partnera, avšak najdou se i tací. Mají s ním tak silné pouto, že i přesto, že se v jeho blízkosti necítí dobře, zůstávají po jeho boku. Vlastně se mu dobrovolně obětují. Ovšem takové sebeobětování po určité době hodně vyčerpá a člověk, který s energetickým upírem žije, na sobě začne pozorovat příznaky podobné nemoci a vyčerpání. Ochrana proti domácímu energetickému upírovi prakticky neexistuje. Částečně se jeho vlivu vysávání můžete zbavit tak, že budete nosit něco, co vám sám daroval. Tedy například náušnice, řetízek, prstýnek, ale i oblečení nebo nějaký amulet či talisman. Dobré je také odstranění všech fotografií daného upíra z vaší blízkosti.

Načerpejte ztracenou energii

Přeci jen vás upír vysál a potřebujete dodat tělu i duši energii? Máme pro vás pár tipů, jak ji dočerpat.

Zajděte si na procházku do přírody.

Zastavte se ve své činnosti. V klidu si někam sedněte, zavřete oči a představte si, že jste na nějakém pěkném místě. Zhluboka a pomalu dýchejte. Takto relaxujte po dobu minimálně pěti minut.

Jděte si umýt ruce. Po nepříjemném rozhovoru, kdy poklesne vaše energie, držte ruce v proudu tekoucí vody po dobu jedné minuty. Voda sejme tuto negativní energii.

Zacvičte si, proveďte meditaci nebo si poslechněte příjemnou hudbu.

Snažte se být co nejvíce v souladu sami se sebou. Protože pokud jste sami v dobré energetické kondici a vaše tělo funguje na vyšších vibracích, snáze si svou energii uchráníte.

Potencionálního energetického upíra nemusíte hned vidět v každém. Někdy je jen člověk nešťastný z nějaké životní situace, kterou zrovna prochází, a potřebuje vaši oporu. Potřebuje někoho, komu by se mohl vypovídat a vyplakat se. V tom případě neváhejte a věnujte svou životní energii na pomoc někomu, kdo ji opravdu potřebuje. Darujete tak kousek sebe a určitě se vám to v pravou chvíli vrátí.

foto: Shutterstock, zdroj: Šťastné a sebevědomé ženy

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...