fbpx

Zveřejněno: 20. 11. 2017

Etnosvět není jen vegetariánská restaurace, ale také koncept, který dbá na ekologii a udržitelnost. Nejen o tom, jak jsou prvky „zero waste“ implementovány v kuchyni a jak funguje multikulturní tým, jsme si povídali s šéfkuchařem Ondřejem Panošem.

Přestože Ondřej maso miluje, vegetariánská kuchyně je pro něj prý příjemnou změnou a obrovskou zkušeností. Tu navíc obohacuje i fakt, že kuchaři v jeho týmu jsou z různých zemí. „Je příjemné setkávat se s lidmi z jiných koutů světa, protože každý má odlišnou kulturu, způsob vyjadřování a samozřejmě i kuchyni,“ říká Ondřej, který mimo jiné působil i ve Skotsku.

V čem tkví tajemství chuti Pekingské kachny, která připomíná maso, přestože masem není? A na jaké pochoutky se můžete těšit z podzimní nabídky jídel? To se dozvíte z videa.

 

foto: Etnosvět, zdroj: Etnosvět

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...